#180101
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Desems in verschillende toepassingen NIEUW

Niet in brood alleen

Omschrijving

In deze opleidingen laten we je kennismaken met het gebruik en de voordelen van desems in verschillende deegsoorten.

Niet alleen in brood heeft desem voordelen maar ook bijvoorbeeld in croissants kan dat zijn nut bewijzen.

We bereiden in deze opleiding verschillende deegsoorten en bespreken en evalueren de resultaten van deze producten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, patissiers, bakkersgasten

Methodologie

Dit is een workshop, gelieve beroepskledij en klein materiaal te voorzien.

desemcroissant-1-1_2018-101.jpg

Programma

  • gerezen bladerdeeg met desem die we verwerken tot verschillende koeken
  • harde luxe degen die we verwerken tot stokbrood en verschillende kleine broodjes
  • brooddegen met verschillende verwerkingen en graansoorten
  • gekoelde degen met desems die door de lange rijstijd een betere smaak vormen
  • zachte luxe degen waar we kleine briochen mee maken met verschillende vormen en vullingen
Datum Startuur Einduur
dinsdag 30/10/2018 09:30 13:30
dinsdag 30/10/2018 14:00 18:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2018-101-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Jonckheere:

  • Auteur "Basic Hartig gebak" Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
  • Co-auteur "Basic Brood" - "Basic broodjes en koeken" - "De smaak van brood" (auteur Frank Deldaele)
  • Auteur IPV handboek bakkerijopleidingen
  • Lid Richemont Club België
  • Wereldkampioenschap Coupe Lesaffre Lyon en Lille (2 x 4e plaats)
  • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
  • Gastdocent Syntra West