#170073
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Bakken met superfoods NIEUW

Introductie

Nu de eigenschappen van zogenaamde superfoods meer en meer aangetoond worden , groeit de vraag bij de klant naar dit product.

Het is echter niet alledaags om deze prodcuten in onze algemene gewoonten te integreren.

Omschrijving

Chef Yves leert je de eigenschappen van verschillende superfoods kennen en leert je hoe je deze kan verwerken in gebak. Van granenreep tot brood met zeewier. Niets is onmogelijk, eens je de techniek onder de knie hebt!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is geschikt voor alle bakkers die op zoek zijn naar vernieuwende, inspirerende ideeën die makkelijk toepasbaar zijn op de werkvloer.

Voorkennis

Bakkersdiploma of gelijkgesteld door ervaring

Toelatingsvoorwaarden

Bakkersdiploma of gelijkgesteld door ervaring

Bijkomende info

Alimento - korting voor bakkersopleidingen van Syntra:

Alimento betaalt u €60 per halve dag en een max van €120 per dag per deelnemer van uw inschrijvingsgeld terug!

Voor wie?

'Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië komen in aanmerking.

'Leerkrachten Bakkerijopleidingen.

Wanneer krijgt u deze korting?

'Als je je werknemers met arbeidersstatuut (PC 118) naar de opleiding stuurt.

'Bedrijven kleiner dan 100 werknemers

'Leerkrachten bakkeropleidingen

(Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw.)

Hoeveel korting?

'De inschrijvingskost (zonder BTW) wordt terugbetaald - al moet je soms wel een deel van de gebruikte grondstoffen zelf betalen.

'Deze korting geldt ook voor de patroon zelf als hij deelneemt samen met zijn arbeider(s).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Eigenlijk niets: Alimento vzw contacteert jou om nog wat aanvullende informatie te krijgen, en zodra dat in orde is, krijg je de korting op jouw bankrekening gestort.

Welke opleiding?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-icoon komen in aanmerking.

Voor meer info www.alimento.be

Methodologie

Dit is een workshop

Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal ( klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.

Programma

  • detoxbrood: broodje met erg veel voedingsvezels en verrijkt met chlorella en spirulina
  • broodje met maca en lucuma, noten en cranberry's
  • zachte luxe met gojibessen
  • mueslibar's op basis van quinoa, noten en bessen
  • ...
Datum Startuur Einduur
dinsdag 09/10/2018 18:30 21:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2017-73-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Yves Thomaes is leraar aan de gastronomische school Ter Groene Poorte (Brugge) en gastdocent bij Syntra-West. Hij ontwikkelt al jaren allergeenvrije recepten en is een echte specialist op vlak van allergenen en superfoods.

Auteur van het boek "Lekker zonder allergenen".