Bier leren proeven

Een professionele introductie in bierdegustatie en foodpairing

  • Vanaf 23-04-2026
  • Roeselare
  • 6 sessie(s)
  • 302,50 incl. BTW
Inschrijven
  • Vanaf 23-04-2026
  • Roeselare
  • 6 sessie(s)
  • 302,50 incl. BTW

Introductie

Dorst naar kennis over bier en hoe dit te combineren met gerechten?

Ben je gefascineerd door de wereld van bier en wil je je smaakzin verder ontwikkelen?

Wil je je professionele bierervaring naar een hoger niveau tillen?

Schrijf je dan in voor onze opleiding en ontdek hoe je bier als een echte professional leert proeven en beoordelen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding ben je in staat om verschillende bierstijlen te herkennen, te degusteren en te beoordelen. Heb je de smaak te pakken?

Dan kun je je verder specialiseren tot microbrouwer, sommelier of zytholoog.

Vraag gerust naar lesdata en tarieven via info@syntrawest.be.



Omschrijving

Wil je je verdiepen in de werled van de bieren?

Vraag je je af hoe dit ambachtelijke product tot stand komt?

Deze korte introductie biedt je een antwoord. Je krijgt inzicht in het productieproces, technische kennis over bierdegustatie en leert unieke smaken herkennen. Dankzij deze basis leer je bierstijlen onderscheiden én ze combineren met eenvoudige gerechten.

De startmodule bestaat uit 6 klassikale sessies, ondersteund met digitale tools voor het degusteren. Theorie wordt actief afgewisseld met proefmomenten, waarin je de vijf basissmaken leert identificeren. Dit vormt de ideale basis voor een correcte degustatie en evaluatie.

Daarnaast ontvang je praktische tips voor een eerste kennismaking met foodpairing: gerechten combineren met bier op een toegankelijke manier.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot:

  • uitbaters en medewerkers van drankenhandels
  • (hulp)sommeliers en horecamedewerkers
  • chefs, zaalmedewerkers en hospitality managers
  • bierliefhebbers met professionele ambities

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Een gezonde interesse in bier en de wil om er je beroep van te maken volstaan.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

De opleiding 'bier leren proeven' bestaat uit:

  • Sessie 1 - Degustatietechnieken
  • Sessie 2 - Bittere smaak
  • Sessie 3 - Zure smaak
  • Sessie 4 - Bitter
  • Sessie 5 - Zout en umami
  • Sessie 6 - Evaluatietest Bier leren proeven.

Bijkomende info

Proefglazen en bieren inbegrepen.

Prijs op de website is incl. btw. voor de 6 sessies.

KeibergZaakvoerder__479x479 (2).webp
curl effect

Getuigenis

Quote Image
Ik verkoop nu zelf mijn zelfgemaakte bier in bijberoep en mijn zoon is voltijds brouwer in loondienst bij brouwerij OBUZ in Passendale

Stefan Vandaele

Locaties en data


Vanaf 23-04-2026
6 sessie(s)
Inschrijven

€ 302,50 incl. BTW

Avond

ADRES

Of volg het volledige traject!

Het brouwavontuur wacht op jou! Durf je de uitdaging aan? Schrijf je in voor de opleiding Microbrouwer en stap in de wondere brouwwereld.
  • 1749,66 incl. BTW
  • Vanaf 18-09-2025
  • Roeselare
  • 1 jaar

Wil je meer weten?

FotoKathy Dejonckheere
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze cursusbegeleider

Kathy Dejonckheere

Stel uw vraag

Ook interessant voor u

Sommelier worden? In deze opleiding verken je de wereld van wijn met de degustatiefiche als tool.
KMO-portefeuille Beroepsspecifieke competenties
  • 280,72 incl. BTW (1ste jaar)
  • Vanaf 15-09-2025
  • Diverse locaties
  • 6 sessie(s)