Bier leren proeven
Een professionele introductie in bierdegustatie en foodpairing
- Vanaf 23-04-2026
- Roeselare
- 6 sessie(s)
- 302,50 incl. BTW
Introductie
Dorst naar kennis over bier en hoe dit te combineren met gerechten?
Ben je gefascineerd door de wereld van bier en wil je je smaakzin verder ontwikkelen?
Wil je je professionele bierervaring naar een hoger niveau tillen?
Schrijf je dan in voor onze opleiding en ontdek hoe je bier als een echte professional leert proeven en beoordelen.
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Na deze opleiding ben je in staat om verschillende bierstijlen te herkennen, te degusteren en te beoordelen. Heb je de smaak te pakken?
Dan kun je je verder specialiseren tot microbrouwer, sommelier of zytholoog.
Vraag gerust naar lesdata en tarieven via info@syntrawest.be.
Omschrijving
Wil je je verdiepen in de werled van de bieren?
Vraag je je af hoe dit ambachtelijke product tot stand komt?
Deze korte introductie biedt je een antwoord. Je krijgt inzicht in het productieproces, technische kennis over bierdegustatie en leert unieke smaken herkennen. Dankzij deze basis leer je bierstijlen onderscheiden én ze combineren met eenvoudige gerechten.
De startmodule bestaat uit 6 klassikale sessies, ondersteund met digitale tools voor het degusteren. Theorie wordt actief afgewisseld met proefmomenten, waarin je de vijf basissmaken leert identificeren. Dit vormt de ideale basis voor een correcte degustatie en evaluatie.
Daarnaast ontvang je praktische tips voor een eerste kennismaking met foodpairing: gerechten combineren met bier op een toegankelijke manier.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Deze opleiding richt zich tot:
- uitbaters en medewerkers van drankenhandels
- (hulp)sommeliers en horecamedewerkers
- chefs, zaalmedewerkers en hospitality managers
- bierliefhebbers met professionele ambities
Voorkennis
Er is geen voorkennis vereist. Een gezonde interesse in bier en de wil om er je beroep van te maken volstaan.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
De opleiding 'bier leren proeven' bestaat uit:
- Sessie 1 - Degustatietechnieken
- Sessie 2 - Bittere smaak
- Sessie 3 - Zure smaak
- Sessie 4 - Bitter
- Sessie 5 - Zout en umami
- Sessie 6 - Evaluatietest Bier leren proeven.
Bijkomende info
Proefglazen en bieren inbegrepen.
Prijs op de website is incl. btw. voor de 6 sessies.
Locaties en data
ADRES
- Syntra West Roeselare
- Oostnieuwkerksesteenweg 111
- 8800 Roeselare Bekijk op Google Maps
Of volg het volledige traject!
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze cursusbegeleider
Kathy Dejonckheere