#100228
#Opleiding #Wijn en dranken

Theesommelier: 'China: bakermat van thee'

Introductie

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon-tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is. India is dan 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en 'thee' ontstond.

Omschrijving

De opleiding theesommelier is opgesplitst in drie modules. Eerst dient de module 'Introductie' gevolgd. Deze eerste module 'Van plantage tot theekan, bakermat China' bezorgt je de basiskennis over thee met focus op het belangrijkste theeland, China.

Telkens worden verschillende thee geproefd.

Het vervolg op deze module is 'De Chinese theeceremonie'.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horeca-uitbaters, chefs, food & beverage managers, bartenders, sommeliers en herboristen.

Voorkennis

De cursus 'Theesommelier - Introductie' moet gevolgd worden vooraleer je deel kan nemen aan deze module.

2010-228-3-Afbeelding-2-groot.jpg
2010-228-3-Afbeelding-3-groot.jpg

Programma

sessie 1 | Witte en groene thee

  • Wat is witte en groene Chinese thee met proeverij van diverse topthee
  • De geschiedenis
  • De soorten thee met hun productieproces

sessie 2 | Oolong en Zwarte thee

  • Wat is oolong en zwarte Chinese thee met proeverij van diverse topthee
  • De gradaties, bladklassen, kwaliteit en flush van de thee

sessie 3 | Pu Erh en Gerookte thee

  • Het verhaal van Pu Erh
  • Proeverij van verschillende jaartallen Pu Erh
  • Wat is gerookte thee met proeverij

sessie 4 | Blends en Aroma's

  • Blends en gearomatiseerde thee
  • Hoe maak je een eigen blend en hoe aromatiseer je thee

sessie 5 | Gong Fu Cha

  • Chinese proeverij van verschillende Chinese theesoorten met herkennen van conventionele thee t.o.v. biologische thee
Datum Startuur Einduur
maandag 08/10/2018 19:00 22:00
maandag 15/10/2018 19:00 22:00
maandag 22/10/2018 19:00 22:00
maandag 05/11/2018 19:00 22:00
maandag 12/11/2018 19:00 22:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

prijsinfo

Introductie € 65 (excl btw)

Bakermat China € 325 (excl btw)

De Chinese ceremonie € 65 (excl btw)

Wanneer je inschrijft voor alle 3 modules tegelijkertijd (Introductie - Bakermat China - de Chinese ceremonie) bedraagt de kostprijs voor de opleiding € 400 ipv € 455, excl 21% btw.

2010-228-3-OmschrijvingDocent-1.jpg

Wie thee zegt, zegt Ann Vansteenkiste. Door haar kennis als herboriste en aromatherapeute is ze verslingerd geraakt aan de Camellia Sinensis, de theeplant. Haar passie bracht haar in alle gerenommeerde horecazaken waar zij met haar exclusieve rechtstreeks geïmporteerde thee de theekaart opstelt. Dat thee een ware bron van energie kan zijn toont Ann zonder twijfel aan.

Want naast moeder van zeven is zij ook auteur van 'De stille kracht van thee' - Winner Gourmand Dutch Cookbook Award 2011 en het boek 'Zelfgeplukt'.