#190260
#Opleiding #Wijn en dranken

Mixology


Mixologie is in!

Introductie

Grijp de kans om alle basistechnieken van mixology te leren van een topper!

In deze opleiding leer je cocktailrecepten lezen, (her)kennen en samenstellen. Je verdiept je in de basisprincipes van smaakopbouw en leert om eigen recepten te ontwikkelen. Er wordt ingegaan op de kostprijsberekening van cocktails en welke alcoholvrije alternatieven er bestaan voor klanten die liever géén alcohol drinken. Je leert hoe je de bar station efficiënt organiseert, hoe je het maken van grote aantallen cocktails aanpakt en hoe je op hospitality-vlak indruk maakt op je klant. Kers op de taart: Je komt te weten hoe je cocktails op een eigenwijze manier kan garneren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Zaalpersoneel, zaalverantwoordelijken, hotelmedewerkers, barmannen, cocktailcateraars, cateringbedrijven, sommeliers

Bijkomende info

Deze opleiding wordt mede georganiseerd door EVW - Eigentijds Vlaams Wijninstituut.

Programma

Sessie 1

  • inleiding
  • geschiedenis vs toekomst
  • principe van de smaakopbouw
  • klassieke cocktails: recepten en technieken
  • Mr. Potato Head-principe
  • eigen recepten ontwikkelen

Sessie 2

  • bar station-organisatie: efficiënt werken
  • prebatchingprincipe
  • kostprijsberekening
  • alcoholvrije alternatieven - spiritfree
  • hospitality
  • aantrekkelijk garneren
  • examen

Hannes Desmedt

  • finalist Diageo World Class 2015
  • beste Sherrysommelier Copa Jerez 2013
  • apero en cocktails bij Hertog Jan***
  • Ervaring in Hof van Cleve***
  • Zaakvoerder Wine Blend