Leer beter koffie proeven: smaak en aroma training (basis)


Koffie proeven: smaak en aroma
#210507
#Opleiding #Wijn en dranken

Omschrijving

Iedereen lust wel een goede koffie. Maar hoe bepalen we of deze lekker is? Hoe werkt een smaak- en aroma analyse? Aan de hand van verschillende basisgeuren en smaken proberen we veschillende koffiegeuren te ontdekken. We testen onze aromabeleving en ons brein om verschillende kwaliteitsverschillen in koffie te definïeren maar leren ook typische koffiesmaken juist te benoemen. Er wordt niet alleen koffie geproefd maar ook verschillende andere ingrediënten. Gaandeweg in de workshop leren we snel verschillende smaken ontdekken en proeven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horecauitbaters en horecapersoneel: bartenders, zaalbedienden, koks, ...

Iedereen die sterk geïnteresseerd is in het analyseren van de smaken en aroma's van koffie.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW).

coffeekoffie-1-2_2021-507.jpg

Programma

  • analyse van koffiegeuren aan de hand van basisgeuren en - smaken
  • definiëren van kwaliteitsverschillen
  • typische koffiesmaken benoemen
  • proeven van verschillende ingrediënten (buiten koffie)