#180647
#Opleiding #Wijn en dranken

Back to Bordeaux

Introductie

Wat gebeurt er vandaag in Bordeaux? Waar zijn jonge wijnmakers mee bezig? Wat is de huidige prijs voor een goeie Bordeaux-wijn? Hoe werk je creatief met Bordeaux in jouw restaurant? Welke impact heeft de banksector, die stevig in wijn investeert?

Omschrijving

Onze sprekers laten je proeven en praten tijdens Back to Bordeaux! Ervaar zelf wat er vandaag gebeurt in een wijnregio die zichzelf opnieuw uitvindt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Professionele sommeliers tot 35 jaar

Methodologie

Workshops, begeleide degustaties, food & wine

bordeaux-1-1_2018-647.jpg

Programma

13u     ontvangst

13u30     onderdompeling:

  • geschiedenis
  • geografie
  • geologie
  • ampelografie
  • klimaat
  • vroeger en nu    
  • linkeroever vs. rechteroever
  • cijfers
  • export

15u     blinde degustatie i.f.v. prijs en kwaliteit

15u30     food & wine pairing: 5 wijnen, 5 wijnstijlen

16u30     demo OenoBordeaux-app

17u     netwerkmoment

2018-647-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Dries Corneillie

  • titel 2e beste sommelier België 2018
  • ervaring in Hertog Jan ***
  • actief in De Jonkman **
2018-647-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

José Lemahieu

  • ervaring in toprestaurants
  • jarenlang docent aan het EVW
  • geaccrediteerd International Bordeaux Wine Educator
  • trendwatcher internationale wijnwereld