Wijn en thee in dialoog met elkaar: gastronomisch tafelen mét, of zonder alcohol?

Wijn en thee als perfecte tafelgenoten

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Ben je op zoek naar een unieke kans om te leren hoe je wijn en thee optimaal kunt combineren en integreren in jouw culinaire beleving?

Ben je nieuwsgierig naar het potentieel van thee en hoe het als een boeiend alternatief voor wijn kan dienen?

Heb je ooit willen ontdekken welke onverwachte overeenkomsten er zijn tussen wijn en thee?

Schrijf je dan nu in voor deze eenmalige sessie en ga naar huis met heel wat praktische tips.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In deze eenmalige sessie gaan we op zoek naar wat wijn en thee verbindt. Er zijn immers veel meer gelijkenissen tussen de twee dranken dan op het eerste gezicht lijkt! Van daaruit ontdekken we ook welk potentieel thee heeft, en waar deze drank eventueel een alternatief kan bieden voor wijn. Je gaat naar huis met veel praktische tips voor degustatie.

Omschrijving

Meer en meer raken mensen ervan overtuigd dat niet alleen wijn gastronomische kwaliteiten heeft. Ook thee, met nadruk op het pure product van de theeplant Camellia Sinensis, en dus vrij van kunstmatige toevoegingen en smaakstoffen, verdient onze aandacht!

De meerwaarde van thee als genotsdrank valt niet te betwisten: dankzij zijn smaakrijkdom biedt deze van oorsprong Oosterse drank een alternatief voor wie alcohol (even) voor bekeken houdt, getuige het succes van initiatieven zoals Tournée Minérale.

Thee bestaat immers in veel verschillende kleuren en soorten. Thee, dat is eerst en vooral “terroir”, maar, net als bij wijn, spelen ook de productieprocessen een centrale rol: witte, groene, zwarte … thee, ze worden allemaal op een verschillende manier geproduceerd.

Productiemethodes verschillen, wat leidt tot interessante nuances in geur- en smaakprofiel. De variatie binnen theeklassen zelf is eindeloos en enkel geoefende proevers kunnen alle nuances terugbrengen tot het juiste terroir. Kenners zijn het er intussen over eens dat thee, net als wijn, een plaats verdient aan tafel, als begeleider van verfijnde gerechten. En in tegenstelling tot wijn, die als afgewerkt product tot bij de consument komt, kan je met thee aan tafel spelen met bepaalde parameters, zoals temperatuur, trektijd en zetmethode. Verrassing troef, dus!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich naar wijnsommeliers en mensen uit de horeca.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Wijn en thee: gelijkenissen en verschillen
  • Thee: de basics (terroir, productieprocessen …)
  • Hoe degusteer je thee (met proeverij)
  • Thee aan tafel: wat en hoe

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag