Drankenkennis

Word een expert in dranken en service

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Ben je klaar om je klanten een unieke ervaring te bieden met de juiste kennis over dranken?

Wil je leren hoe je een perfecte drankenkaart kunt samestellen die niet alleen de smaak, maar ook de juiste pairing met gerechten benadrukt?

Heb je ooit willen begrijpen hoe verschillende soorten bier, wijn en sterke dranken worden gemaakt?


Dan zit je met de opleiding 'drankenkennis' volledig goed.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na voltooiing van deze opleiding beschik je over de vaardigheden om een complete drankenkaart samen te stellen, weet je hoe je dranken op de juiste manier serveert en bezit je kennis die je onderscheidt binnen de horecasector. Of je nu een bierspecialist, een cocktailartiest of een koffie-expert wilt worden, drankenkennis helpt je om je doelen te bereiken.

Omschrijving

De opleiding 'drankenkennis' bestaat uit 4 grote onderdelen, namelijk bier, frisdranken & waters, destillaten, aperitieven, cocktails & mocktails en warme dranken. Elk onderdeel biedt zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden, variërend van het brouwproces en de verschillende biersoorten tot het maken van cocktails en het bereiden van koffie en thee.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor iedereen met een passie voor dranken en die er zijn vak wil van maken.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Bier (12u)
  • Frisdranken en waters (4u)
  • Destillaten, aperitieven, cocktails en mocktails (12u)
  • Warme dranken (4u)
  • Examen

Bijkomende info

Inschrijvingsgeld op de website is incl. btw en grondstoffen.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag