-
242,00 incl. BTW
-
Vanaf 20-05-2025
-
Kortrijk
-
2 sessie(s)
Ontdek de geheimen van ambachtelijk brouwen in de opleiding Microbrouwer! Onder begeleiding van ervaren professionals leer je de beste ingrediënten selecteren, het brouwproces beheersen en je eigen unieke bierrecepten creëren. Duik in de wereld van de microbrouwerij en zet jouw passie voor bier om in een smaakvolle carrière.
Je krijgt de technische kennis om bier te degusteren en de unieke smaak te herkennen. Met deze bagage kan je de verschillende bierstijlen goed onderscheiden. Als extra leer je bovendien basisgerechten te combineren met bier.
Als biersommelier leer je de kunst van het proeven, beoordelen en waarderen van bier op een professionele en meeslepende manier. Je ontwikkelt een scherp zintuiglijk vermogen om de nuances van verschillende bierstijlen te identificeren, terwijl je je kennis over de geschiedenis, productieprocessen en biercultuur vergroot.
Je maakt kennis met de verschillende druivensoorten/-rassen, de aanleg en aanplant van een wijngaard tot het oogsten van de druiven. Wat betekent enten en wanneer moet ik snoeien? Wat is loofwandbeheer? Tijdens praktijklessen ga je in de wijngaard zelf hands-on ervaring opdoen.
n deze opleiding komt naast het administratieve en commerciële aspect ook de specifieke wetgeving rond het uitbaten van een wijnhandel aan bod. Laat je niet afremmen en verdiep je in de professionele wijnwereld.
Van verfijnde en fruitige rosé tot rijke rode en bruisende mousserende variëteiten. Of het nu zoet, zuur, bitter of droog is, tijdens onze opleiding "Wijn Leren Proeven" ontdek je hoe je het beste wijn proeft en wat de smaakintensiteit bepaalt.
Als Sommelier leer je de belangrijkste wijnbouwgebieden omschrijven vanuit historisch en aardrijkskundig standpunt. Je leert, door professioneel wijn te proeven, dat klimaat invloed heeft op smaak en kwaliteit van wijnen. Een belangrijke tool bij dit alles is de degustatiefiche die in detail wordt ingevuld.
Ben je gefascineerd door koffie? Droom je van de perfecte cappuccino? Sta je te popelen om latte art te creëren? Dan is onze 'barista, melk & latte art' opleiding precies wat je nodig hebt! Bij Syntra West combineren we expertise met praktische vaardigheden, zodat je de kunst van het koffiezetten en het creëren van prachtige melkkunst onder de knie krijgt.
Jaar na jaar wordt de vraag naar een lekker niet-alcoholisch drankje groter. Het is als horecabedrijf dan ook erg belangrijk hierop in te spelen. De tijd dat klanten het moesten stellen met een glas slecht smakend, slap, alcoholvrij bier of een mierzoete frisdrank ligt gelukkig achter ons. We tonen je de verschillende mogelijkheden van kruiden- en fruitinfusies en hoe je deze smaaksensatie kan toepassen op de hele maaltijd.
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?
Contacteer onze collega