Bartender - Mixologist
Ontdek de kunst van bartending.
- Vanaf 25-11-2024
- Brugge
- 1 jaar
- 1255,98 incl. BTW
Introductie
Wil je een boeiende carrière beginnen in de dienstverlenende sector?
Onze Bartender opleiding is jouw visitekaartje naar een wereld van cocktails, alcoholvrije dranken, frisse smaken en een uitmuntende gastvrijheid.
Of je nu als beginner wilt starten of je wilt je vaardigheden nog aanscherpen, dan is deze cursus iets voor jou.
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Na deze opleiding heb je een stevige basis om de horeca in te stappen en klanten een aangename ervaring laten beleven. Je kan je verder specialiseren als mixoloog en je richten op het creëren van unieke en innovatieve drankjes.
Omschrijving
Een bartender is een professional die werkt in een bar, restaurant, café of andere horecagelegenheid waar dranken worden geserveerd. Zijn/haar rol is heel divers en gaat van drankjes bereiden en serveren tot klantenservice tot voorraadbeheer en administratie.
Een bartender beschikt over heel wat eigenschappen. Het is een combinatie van vriendelijke communicatie, een klantgerichte houding en een grondige kennis van dranken.
Je gaat bovendien een heel fysieke uitdaging aan: lange uren rechtstaan én werken in een drukke omgeving. Je bent een échte multitasker en werkt probleemoplossend.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Ambitie in horeca, beleving, mensen bedienen en daarbij lekkere gemixte dranken serveren? Dan ben jij de kandidaat voor deze opleiding.
Voorkennis
Sterke interesse in en voeling met horeca en hospitality.
Toelatingsvoorwaarden
geen
Methodologie
De lessen gaan door op maandagavond van 18.30u tot 22u op Campus Brugge.
Combinatie theorie, praktijk, permanente evaluatie.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
- Bar Basics 32 uur
Je maakt kennis met het inrichten en in orde zetten van een bar. Organisatie speelt hier belangrijke rol; hoe ga je kostenbewust en duurzaam te werk in je productengamma, de voorraad, ... . Je leert begrijpen wat Hospitality inhoudt en houdt rekening met onder meer de regels van HACCP en verantwoord omgaan met alcohol.
- Drankenkennis 36 uur
De verschillende soorten dranken, inclusief alcoholische en niet-alcoholische dranken komen aan bod. Van bier tot frisdranken & waters, warme dranken tot aperitieven, cocktails, mocktails, destillaten. Je krijgt een verdieping in verschillende aspecten van dit aanbod. Hoe gebeurt het productieproces, welke ingrediënten worden gebruikt.
- Serviceverlening 20 uur
De regels van de kunst om als perfecte gastvrouw of -heer op te treden.
De eerste kennismaking moet een goede indruk nalaten en meteen een warm gevoel geven aan je gasten. Als de situatie net iets minder is, hoe ga je hier mee om?
- Bier leren proeven 24 uur - Wijn leren proeven 24 uur
In deze beide modules leer je de noodzakelijke degustatietechnieken. Een objectieve beoordeling is belangrijk en de nodige degustatiefiches /-middelen worden je aangereikt.
De nadruk ligt op kwaliteit als proever. Je maakt kennis met verschillende types, smaken en krijgt een basis foodpairing.
Wil je je nog verder verdiepen, dan kan je verder in de module Mixology indien je bent
geslaagd als Bartender.
Bijkomende info
Inschrijvingsgeld is inclusief grondstoffen en handboeken.
Getuigschrift
Getuigschrift Bartender.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Ontwikkelaar
Pieter Lemmens