#130899
#Opleiding #Vastgoed

De algemene vergadering van mede-eigenaars


De wettelijke bepalingen en procedures in de praktijk

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je bouwt je inzichten rond de algemene vergadering verder uit en leert een alternatieve aanpak van docent en collega's.

Omschrijving

De algemene vergadering van mede-eigenaars is gebonden aan een groot aantal wettelijke bepalingen en procedures. Binnen het takenpakket van syndicus heb je hier zeer regelmatig mee te maken. Een vlot verloop van de algemene vergadering is nochtans een grote troef.

Maar hoe pak je dit in de praktijk aan? Wissel van gedachten tijdens deze praktische opleiding.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Je bent betrokken partij in de algemene vergadering als syndicus, voorzitter, secretaris of mede-eigenaar en je wil bij blijven in de reglementering en procedures betreffende de algemene vergadering.

Bijkomende info

Deze opleiding is erkend voor permanente vorming: 6 punten BIV

Methodologie

Deze opleiding gaat door in de vorm van een algemene vergadering. Vanaf de officiële uitnodiging tot de goedkeuring van het verslag doorloop je alle stappen van een vergadering. Je doorloopt de uitnodiging met dagorde, het volmachtformulier, de globale en individuele afrekening, de balans, de kostensleutel, het overschrijvingsformulier, ...

Hierbij geeft de docent je kostbare tips en leer je in interactie met collega's en andere betrokkenen. Of het een rustige of pittige vergadering wordt valt alvast af te wachten!

Programma

Tijdens de eerste sessie krijg je de professionele know-how mee hoe de vergadering vlot te laten verlopen, gekoppeld aan de recente wetgeving.

Tijdens de tweede sessie worden alle gegevens stap voor stap overlopen en is er ruimte voor vraag en antwoord. Verschillende cases worden stap voor stap overlopen en besproken.