Vastgoedmakelaar - Overzicht opleidingen

Je ambieert een succesvolle carrière in het vastgoed? Kies dan voor de vastgoedmakelaar opleiding bij Syntra West.

opleidingen-vastgoedmakelaar-VASTGMAKEL.jpg

Wat doet een vastgoedmakelaar precies?

Je bent de vertrouwenspersoon van je klant bij de verkoop of verhuur van een pand (vastgoedmakelaar-bemiddelaar) of bij het beheer van zijn mede-eigendom (vastgoedmakelaar-syndicus).


Na de opleiding vastgoedmakelaar kan je optreden als vastgoedbemiddelaar bij verkoop, aankoop, verhuur, ruil of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten en handelsfondsen. Je begeleidt en bemiddelt bij transacties en stelt de nodige documenten en overeenkomsten op.


Als vastgoedmakelaar-syndicus ben je verantwoordelijk voor het beheer van een gebouw of complex met meerdere eigenaars. Je staat dan niet alleen in voor het administratief, financieel en technisch beheer van het gebouw, maar er wordt ook gerekend op je communicatieve en diplomatische vaardigheden. Je roept de algemene vergadering van mede-eigenaars samen.


Hoe word ik een professional in vastgoed?

Als vastgoedmakelaar moet je in staat zijn om effectief te communiceren met klanten en andere partijen. Met jouw netwerkvaardigheden en kennis van de markt maak je het verschil tussen de immokantoren.


In deze opleiding wordt daarom grondig gebouwd aan de theoretische fundamenten van deze opleiding. Met aandacht voor o.a. het wetgevend kader, vastgoedbeheer, materialenleer, renovatietechnieken & digitalisering in het vastgoed. Je eindproef maak je in functie van de gekozen finaliteit van deze opleiding, nl. vastgoedmakelaar-bemiddelaar of vastgoedmakelaar-syndicus.


Je kiest de opleidingsformule die het best bij jou past. Je kan de opleiding vastgoedmakelaar bij Syntra West namelijk op 3 manieren volgen:


Een voltijdse dagopleiding vastgoedmakelaar

Ben je vrij van maandag tot vrijdag om je fulltime op je opleiding te concentreren? Wil je nog steeds het groeipakket ontvangen? Wil je een diploma in één jaar halen? Dan is dit het traject voor jou!


Een dagopleiding vastgoedmakelaar

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je elke dinsdagnamiddag – en avond vrijmaken voor de les? Je wil in 3 jaar tijd vastgoedmakelaar worden? Zoek niet langer!


Een avondopleiding vastgoedmakelaar

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of je gezinsleven? Je kan je 2 avonden per week vrijmaken op dinsdag en donderdag? Je wil de opleiding spreiden over 3 jaar? Dan is een avondopleiding jouw ding!


Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding vastgoedmakelaar?

Indien je slaagt voor deze opleiding vastgoedmakelaar kan je aankloppen met je diploma bij het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars) om je erkenningsnummer als zelfstandig vastgoedmakelaar te behalen.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Vastgoedmakelaar worden? Verwerf de juiste kennis en vaardigheden tijdens onze praktijkgerichte opleiding.
  • icon 922,02 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 16-09-2024
  • icon Diverse locaties
  • icon 8 sessie(s)

Wil je meer weten?

FotoKelly Bultynck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Kelly Bultynck

Stel je vraag