Belgische wijnen

SOMM: Belgische wijnen - Geschiedenis en Toekomst
Hou me op de hoogte
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Belgische wijnen

SOMM: Belgische wijnen - Geschiedenis en Toekomst
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Belgische wijnen

SOMM: Belgische wijnen - Geschiedenis en Toekomst
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

In deze kortlopende vervolmaking neemt Gido Van Imschoot ons mee door de geschiedenis, het heden én de toekomst van onze Belgische wijnen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je krijgt een gedetailleerd overzicht van Belgische appellaties, terroirs en klimaat.

Omschrijving

In de laatste jaren is er heel wat te doen rond onze Belgische wijnen, maar kennen we deze wijnen nu echt? Zijn deze wijnen betaalbaar, en welke kwaliteit kan ik verwachten?

Wat is het bewaarpotentieel? Wat zijn de trends?

Je krijgt op een leuke, interactieve manier het antwoord op al je vragen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Wijnliefhebbers, sommeliers, wijnbouwers, wijnhandelaars, wijnkenners, restauranthouders, traiteurs, hospitality managers.

Voorkennis

'Wijn Leren Proeven' met succes gevolgd hebben of gelijkgesteld door ervaring.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Eerste sessie:

  • Historisch overzicht en algemene tendenzen binnen de Belgische wijnbouw.
  • Klimaat en bodemsoort
  • Productie en degustatie van stille witte wijnen

Tweede sessie:

  • Productie en degustatie van schuimwijnen
  • De opkomst, productie en degustatie van rode wijnen

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Kathy Dejonckheere

Stel je vraag