Maak werk van je zaak - infosessie


Kennismaking
#140010
#Opleiding #Secretariaat en organisatie

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Kennismaking met het traject 'Maak werk van je zaak' voor werkzoekenden.

Introductie

Ben je werkzoekend? Droom je van een eigen zaak? Dan is dit de uitgelezen kans voor jou. SYNTRA, VDAB en ESF slaan de handen in elkaar om jouw zaak een optimale start te geven. Zo krijg je de kans om het noodzakelijke attest bedrijfsbeheer te halen, je eigen businessplan op te stellen, aan je ondernemerscompetenties te werken, ...

Omschrijving

Begeleiding als werkzoekende naar een zelfstandige activiteit.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Je bent niet-werkende werkzoekende
  • Je werkt deeltijds (met inkomensgarantie) en je woont in het Vlaams gewest

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Methodologie

Interactief

werkzoekendemaak-werk-van-je-1-1_2014-10.jpg
werkzoekendemaak-werk-van-je-1-2_2014-10.png

Programma

STAP 1 De infosessie "Maak werk van je zaak"  

Tijdens deze gratis infosessie maak je kennis met de veelheid aan opleidingen en begeleidingen. Zo maak je een goede opstart van jouw onderneming mogelijk. Bovendien kan je gebruik maken van een aantrekkelijk opleidingsbudget!

STAP 2 Neem contact op met je VDAB-consulent

Bespreek je plannen voor je eigen zaak met je plaatselijke VDAB-consulent. Bij een positieve beoordeling van je ondernemersidee en -plannen, schrijft deze jou in voor een intakesessie bij SYNTRA.

STAP 3 Intakegesprek bij een startersadviseur van SYNTRA

Na een uitleg in groep bespreek je jouw eigen plan in een persoonlijk gesprek met een startersadviseur van SYNTRA. Je ondernemersidee wordt verder besproken en beoordeeld. Indien dit positief is, kan je starten met de oriënteringsfase.

STAP 4 Oriënteringsfase

In deze fase van maximum 6 maanden zorg je dat je beschikt over het attest bedrijfsbeheer en een goed uitgewerkt, haalbaar businessplan. Je kan hiervoor gebruiken maken van de menukaart "Maak werk van je zaak". Hiervoor heb je een opleidingsbudget ter beschikking. Verder wordt er aandacht gespendeerd aan je persoonlijk ontwikkelingsplan zodat je je ondernemerscompetenties kan bijschaven.

STAP 5 Begeleidingsfase

In de laatste fase doe je de eigenlijke voorbereiding van de opstart van je zaak. Je krijgt nog veel nuttige tips en trics mee.  Ook hier kan je gebruik maken van de menukaart "Maak werk van je zaak" en je opleidingsbudget.  Deze fase van maximum 6 maanden bereidt je voor op de aanvraag van je ondernemersnummer en dus de start van je eigen zaak.