Apotheekassistent - Overzicht opleidingen

Duik in de boeiende wereld van de farmacie en ontdek hoe geneesmiddelen in het lichaam werken en geef deskundig advies aan klanten. Volg nauwkeurig recepten waardoor je zelf capsules, poeders en zalfjes kunt bereiden. Met een succesvolle afronding van deze erkende opleiding openen zich talloze mogelijkheden om te werken in een apotheek.

opleidingen-apotheekassistent-APOTHASSIS.jpg

Farmaceutisch-technisch assistent

Farmaceutisch-technisch assistent is een moeilijk woord voor het beter bekende apotheekassistent. Een apotheekassistent moet vooral ordelijk, hygiënisch en nauwkeurig zijn, want je staat in voor  het voorraadbeheer van geneesmiddelen. Wat toch een grote verantwoordelijkheid is. Je moet ook zorgvuldig recepten volgen om eigen bereidingen te maken zoals capsules, poeders of zalfjes. En klantvriendelijk zijn om je klanten een goed advies te geven.  

Word een apotheekassistent in 1 of 2 jaar tijd

De opleiding apotheekassistent duurt 1 of 2 jaar, afhankelijk van de opleidingsvorm die je kiest. Ga je voor een voltijdse dagopleiding, dan ben je de hele week bezig met je opleiding en kan je je studies op 1 jaar afronden. De avondopleiding kent 2 lesavonden per week en is daarom prima te combineren met je huidige job, maar duurt daarom ook een jaartje langer.  

Een erkende medewerker in de apotheek

Niet iedereen mag zomaar in een apotheek werken, want het ministerie van volksgezondheid legt namelijk strenge eisen op voor medewerkers in een apotheek. Medewerkers moeten verplicht een erkende opleiding volgen en stage doen. Maar deze opleiding van Syntra West voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.  

Na het voltooien van de opleiding tot apotheekassistent openen zich dan ook diverse boeiende carrièremogelijkheden. Je kunt aan de slag als apotheekassistent in een officina, waar je patiënten advies geeft, medicijnen verstrekt en recepten verwerkt. Daarnaast kun je ook werk vinden in ziekenhuisapotheken, waar je betrokken bent bij de bereiding en verdeling van geneesmiddelen.  

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • Opleidingscheques
Wil je werken aan de zijde van de apotheker in een gewone apotheek, ziekenhuisapotheek of in de farmaceutische industrie? Deze opleiding bereidt je voor op een job als assiste
  • icon Nog niet gekend
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Wil je meer weten?

FotoKelly Bultynck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Kelly Bultynck

Stel je vraag