Medical management assistant - Overzicht opleidingen

Word de administratieve spil van dokterspraktijken, ziekenhuizen of mutualiteiten. Je leert alle nodige administratieve skills en het beroepsgebonden vakjargon waardoor je zorgt dat alles vlot verloopt. Zowel voor de patiënt als voor het medisch personeel.  

opleidingen-medical-management-MEDICALMAN.jpg

Wat leer je zoal tijdens de opleiding Medical Management Assistent?

Tijdens de opleiding tot medical management assistent leer je een breed scala aan vaardigheden die essentieel zijn in het ondersteunen van medisch management en het verlenen van optimale zorg. Je wordt getraind in het ontvangen van patiënten en het verstrekken van informatie over onderzoeken en behandelingen. Het opstellen en bijwerken van medische dossiers is een belangrijke taak, evenals het beheren van de planning en agenda van de arts. Je leert ook hoe je verslagen van operaties en medische procedures kunt invoeren en verzenden naar patiënten en artsen, met zorg voor de lay-out. Het begeleiden van patiënten bij administratieve procedures en facturering, inclusief aangifte bij sociale zekerheidsinstellingen en ziekenfondsen, behoort ook tot je taken. Bovendien zul je verantwoordelijk zijn voor het registreren, sorteren en frankeren van briefwisseling, evenals het beheren van documentatie. Ten slotte omvat de opleiding ook het nauwlettend volgen van de voorraad en het plaatsen van bestellingen.

Word een medisch secretaresse of secretaris in dag- of avondonderwijs

Je hebt de vrijheid om de opleiding zowel overdag als 's avonds te volgen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Bij de dagopleiding kun je kiezen tussen een voltijdse variant waarbij je van maandag tot vrijdag bezig bent en je de opleiding in 1 jaar afrondt, of een variant waarbij je slechts 1 dag per week les hebt gedurende 2 jaar. Deze flexibiliteit stelt je in staat om de opleiding af te stemmen op je persoonlijke situatie of om het te combineren met je huidige baan. Ongeacht de gekozen opleidingsvorm, speelt stage een belangrijke rol in je opleiding. Hierdoor kun je direct in de praktijk brengen wat je tijdens de lessen hebt geleerd.

Werken op een medisch secretariaat

Met een opleiding tot Medical Management Assistent liggen er verschillende jobmogelijkheden voor je open? Denk maar aan functies zoals medisch secretaresse of secretaris waarbij je de administratieve processen in een ziekenhuis of dokterspraktijk beheert.  

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
De administratieve spil van dokterspraktijken, ziekenhuizen, mutualiteiten, gezondheidscentra en medische laboratoria!
  • icon 660,66 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 18-09-2024
  • icon Diverse locaties
  • icon 2 jaar

Wil je meer weten?

FotoKelly Bultynck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Kelly Bultynck

Stel je vraag