Office assistant - Overzicht opleidingen

Als administratief duizendpoot ben jij de persoon die de administratie in een bedrijf of organisatie op volle kracht doet draaien. Als office assistant doe je de (handels)correspondentie, houd je agenda's bij, maak je presentaties en kan je zelfstandig je taken organiseren en verwerken. Word jij die gezochte management assistant die van aanpakken weet?

opleidingen-office-assistant-OFFICASSIS.jpg

Wat doet een office assistant precies?

Je leert effectief en klantgericht communiceren via diverse kanalen, on- en offline. Daarnaast word je bekwaam in het gebruik van kantoorsoftware- en apparatuur en ontwikkel je organisatorische vaardigheden, zoals agendabeheer en planning. Het opmaken van brieven en verslagen wordt een kolfje naar je hand. Ook voor klachtenbehandeling weet je raad. Je hecht belang aan vertrouwelijkheid en kan taalvaardig (hybride) samenwerken. Door deze leerdoelen te behalen, ontwikkel je je tot een waardevolle office assistant.

Hoe word ik een office assistant?

Als een goede office assistant beschik je over communicatieve vaardigheden. In het opleidingsprogramma is er dan ook voldoende aandacht voor geschreven én mondelinge communicatie. Zo ook voor zakelijke correspondentie in Frans en Engels. De organisatorische vaardigheden worden getraind met verhelderende inzicht in focus- en zelfmanagement en het beheer van informatiestromen. Met oog voor digitale trends en futureproof werken worden de digitale skills verder opgebouwd om te kunnen (samen)werken in een hybride bedrijfsomgeving.

Je kan de opleiding office assistant bij Syntra West op 2 manieren volgen:

Een dagopleiding office assistant

Ben je vrij op vrijdag om je fulltime op je opleiding te concentreren? Wil je je certificering in 1 jaar halen? Dan is dit het traject voor jou!

Een avondopleiding office assistant

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je 2x per week ‘s avonds vrijmaken voor de les? Je wil in 1 jaar tijd office assistant worden? zoek niet langer!

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding office assistant?

Een opleiding tot office assistant biedt verschillende beroepskansen voor een loopbaan in verschillende branches, zoals in de zakelijke diensverlening, non-profitorganisaties en multinationals. Zo kan je vb. aan de slag gaan als management- of executive assistant of project assistant.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoKelly Bultynck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Kelly Bultynck

Stel je vraag