Hondentrimmer - Praktijk maandag en vrijdag - voltijdse dagopleiding


Blaffende honden bijten niet! Je bent handig en hebt een voorliefde voor de verzorging van huisdieren.
#220024
#Opleiding #Dierenzorg

Introductie

De opleiding hondentrimmer is voor het cursusjaar 2022-2023 reeds volzet. We werken hiervoor met een wachtlijst.

Heb je een grote voorliefde voor dieren en wens je in de toekomst een eigen trimsalon (optioneel in combinatie met een honden- en/of kattenpension) op te starten en volledig zelfstandig in te staan voor de verzorging en toiletteren van de hond? Dan is dit 'dé opleiding'!

In deze opleiding krijg je een uitgebreide theoretische kennis over anatomie, fysiologie, gedrag, voeding, de vachtengroepen, reglementering, milieuwetgeving, de inrichting van een pension, …

In de uitgebreide praktijklessen sta je zelf in voor de aanwezigheid van diverse honden, zodat je ook de praktische kennis van de technieken en verzorging van de diverse vachtsoorten kan toepassen.

Gezien de grote interesse in deze opleiding zullen er 2 groepen zijn.

Het merendeel van de theoretische lessen zal samen georganiseerd worden. Specifieke theorielessen, coaching en natuurlijk de praktijklessen gaan in kleinere groep door.

De opleiding start met het theoretisch gedeelte met voornamelijk les op dinsdag, woensdag en donderdag. Vanaf november starten de praktijklessen en heb je 2 mogelijkheden:

 • praktijkles op maandag en vrijdag (GROEP 1 - VOLZET - inschrijven op de wachtlijst kan via de knop rechtsboven op deze pagina)
 • praktijkles op dinsdag en donderdag (GROEP 2 - VOLZET - inschrijven op de wachtlijst kan via deze link)

Let wel: de theorielessen lopen dan nog steeds door op dinsdag, woensdag en donderdag. Dit betreft een voltijdse dagopleiding: je gaat er dus best van uit dat je het merendeel van de week op campus aanwezig dient te zijn. Uiteraard kan dit week om week deels afwijken afhankelijk van de lessenrooster.

De prijs vermeld op onze website is voor de Voltijdse Dagopleiding Hondentrimmer (met diploma hondentrimmer en diploma succesvol ondernemen als eindresultaat).

De opleiding 'Uitbater van een Honden- en Kattenpension' kun je optioneel aan je pakket toevoegen aan een meerprijs van 242,00 EUR (incl. BTW). Dit lessenpakket zal vervolgens aan je lessenrooster worden toegevoegd.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

 • Je kunt op professionele wijze het hondentrimmen uitvoeren.
 • Optionleel: je hebt een grondige kennis om een hondentrimsalon of uitbating van dierenpension op te starten.
 • Door de training kun je elke soort hondenvacht verzorgen.
 • Je beheerst de kennis van de hond van A tot Z.
 • Omdat je 'succesvol ondernemen' volgt kun je als zelfstandig ondernemer starten.
 • Je kunt op één jaar tijd je doelstelling bereiken: optimale praktische dierenverzorging.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • Voor wie een grote voorliefde heeft voor dierenverzorging en regelmatig omgang heeft met dieren en daar een professionele en zelfstandige activiteit wil van maken.
 • Cursisten die de leertijd hebben gedaan.
 • Hondentrimmers die zich zonder of met beperkte scholing hebben gevestigd en zich nu volwaardig willen bekwamen/trainen.

Voorkennis

Er is geen speciale voorkennis nodig. Handigheid, evenals een voorliefde hebben voor huisdieren is een groot plusplunt.

Houd er rekening mee dat deze opleiding fysiek zwaar kan zijn (honden optillen, controle over de hond op de tafel, …).

Een basis computerkennis en tekstverwerking is nuttig, aangezien je in deze opleiding diverse taken en eindwerken zult moeten maken.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar.

Bijkomende info

Onze opleiding hondentrimmer is ook in Nederland erkend om zich als toptrimmer aan te melden bij VVTN (Vereniging voor Trimmend Nederland).

Methodologie

Deze opleiding is zeer praktijkgericht en combineert theoretische lessen met praktische lessen. Naast de diverse theorie over de hond maak je in het onderdeel 'succesvol ondernemen' met een haalbaarheidstudie je eigen hondentrimsalon of dierenpension. In het kader van de opleiding 'Hondentrimmer' doe je een stage bij een professioneel hondentrimsalon, en voor de opleiding 'Uitbater van een honden- en kattenpension' zul je met de klas enkele bedrijfsbezoeken afleggen waarvan je een verslag maakt.

Virtual tour!

Neem hier een kijkje in het leslokaal/atelier.

Neem hier een kijkje in het leslokaal/atelier.

hondentrimmer-1-3_2022-24.jpg
hondentrimmer-1-2_2022-24.jpg
hondentrimmer-1-1_2022-24.jpg

Programma

Alle modules dienen gevolgd te worden om een einddiploma te bekomen van 'Hondentrimmer' (en optioneel 'Uitbater van honden- en kattenpension').

Overzicht van de te volgen modules volgt.

Docent aan het woord

Schets, ontwerp, schilderij, glasraam, glassculptuur of houtassemblage, ... de afwerking moet onberispelijk zijn.

Leo

See you on