Hondentrimmer - Overzicht opleidingen

Wil je graag jouw eigen hondenkapsalon of je wil hondentrimmer aan huis worden? Kies dan voor een opleiding Hondentrimmer.  Je leert welke vachtverzorging aangewezen is voor welk vachttype én je kan de bijhorende trimtechnieken toepassen: van plukken en scheren tot knippen in effileren, en dit alles met het opperste welzijn van de huid en vacht van de hond in acht te nemen.

opleidingen-hondentrimmer-HONDENTRIM.jpg

Wat doet een hondentrimmer precies?

De verzorging van vacht benoemen we als ‘trimmen’. Als professionele hondentrimmer kan je elk type hondenvacht verzorgen volgens de rasstandaarden. Door de praktische training herken je de diverse vachtsoorten van de rassengroepen en kun je gepaste trimtechniek toepassen.

Hoe word ik een professionele hondentrimmer?

Om een goede hondentrimmer te worden heb je uiteraard een liefde voor dieren én de zorg ervan. Bovendien heb je geen angst om je handen uit de mouwen te steken, deze opleiding kan namelijk best fysiek zwaar zijn: honden optillen, controle over de hond op tafel, enz.

Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West. Al onze praktijkdocenten zijn ervaren hondentrimmers.

Elke opleiding biedt naast een grondige theoretische kennis over hondenrassen, vachtsoorten én hondengedrag ook uitgebreide praktische lessen in trimtechnieken zoals wassen, nagels knippen, oren schoonmaken, anaal klieren leegdrukken, gebit reinigen. Daarnaast krijg je ook inzicht in de organisatie, reglementering en het runnen van een trimsalon.

 Je kan de opleiding hondentrimmer op 3 manieren volgen:

Een voltijdse dagopleiding Hondentrimmer

Ben je vrij van maandag tot vrijdag om je full time op je opleiding te concentreren? Wil je nog steeds het groeipakket ontvangen? Wil je een diploma in 1 jaar halen? Dan is dit het traject voor jou!

Binnen de voltijdse dagopleiding is er eveneens een luik 'succesvol ondernemen' opgenomen. Hierin krijg je ondersteuning om een zelfstandige zaak op te starten en uit te bouwen. Met aandacht voor financiële topics, regelgeving en opstartformaliteiten & een basis marketing. Via verdere coaching kun je je ontpoppen tot een succesvolle ondernemer. Slaag je voor dit onderdeel, dan krijg je naast het praktijkgerichte getuigschrift ook je diploma van de opleiding. Kies je optioneel aanvullend nog voor het onderdeel 'Uitbater van een honden- & kattenpension', dan kun je nog een bijkomend opleidingscertificaat verdienen.

Een namiddag- of avondopleiding Hondentrimmer

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of je gezinsleven? Je bent éénmaal per week in de namiddag of 's avonds vrij? Je wil de opleiding spreiden over 2,5 jaar? Dan is een namiddag/avondopleiding jouw ding! *

Een zaterdagopleiding Hondentrimmer

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je elke zaterdag een hele dag vrijmaken voor de les? Je wil de opleiding spreiden over 1,5 jaar? Zoek niet langer!

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding hondentrimmer?

De toekomst voor de hondentrimmers in wording ziet er goed uit. Het tekort aan hondentrimmers leidt momenteel al tot klantenstops bij bestaande hondentrimmers.

Heb je dus een droom om je eigen hondentrimsalon te runnen? Volledig zelfstandig of vb. als hondentrimmer aan huis in bijberoep? Jaag je droom achterna en maak er werk van. Syntra West kan je steeds begeleiden om je eigen zaak te starten.  

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Zo verschillend hondenrassen zijn van elkaar, zo verschillend van techniek is de vachtverzorging van een hond!
  • icon Vanaf 786,50 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 14-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 2.5 jaar

Wil je meer weten?

FotoLissa Van Hecke
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Lissa Van Hecke

Stel je vraag