De kat

#110213
#Opleiding #Dierenzorg

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De algemene kennis van "de kat", zowel de anatomie als de volledige verzorging.

Deze module is verplicht voor diegene die de opleiding "Uitbater van honden- en kattenpension" willen volgen, maar kan ook als losse module gevolgd worden.

Introductie

Deze module is de derde module die deel uit maakt van de opleiding "Uitbater van honden- en kattenpension", maar kan ook als losstaande module gevolgd worden.

Omschrijving

Een uitbater van een dierenpension biedt diensten aan voor het tijdelijk huisvesten van huisdieren op een manier conform de wetgeving op dierenwelzijn. Hierbij dient een onderscheid gemaakt te worden tussen de beheerder van de instelling en de verantwoordelijke, die elk hun eigen verplichtingen dienen te kennen.

In deze module worden alle facetten van de kat toegelicht.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Je hebt voldaan aan de leerplicht.

In de toekomst wil je een eigen honden- en/of kattenpension opstarten en je hebt een grote voorliefde voor dieren of je staat al in het beroep en je wilt de optimale kwaliteit van je werk bekomen.

Voorkennis

Er is geen voorkenis vereist, maar met katten kunnen omgaan is een pluspunt.

Indien je deze module volgt als onderdeel van het voortraject voor "Uitbater van honden- en kattenpension", volgde je eerst de modules 1 en 2 (elementaire kynologie en elementaire verzorging van de hond).

Programma

  • Gedrag en rassenkunde van de kat
  • Anatomie en fysiologie van de kat
  • Dagelijkse verzorging van de kat in de praktijk
  • Voeding voor de kat

Specialiste in "kattenkennis"