De beste opvoeding en training voor de jonge hond.


De beste start met je nieuwe hond
#180402
#Opleiding #Dierenzorg

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De kennis om een hond (puppy - asielhond - adoptiehond - opvangperiode - ...) goed te ontvangen, weten wat hij nodig heeft in de dagelijkse omgang en vooral wat nodig is voor de opvoeding van de hond.

Introductie

"Al meer dan 15 jaar verdiep ik mij in het gedrag van honden en hoe honden iets aan te leren. Waar ik vroeger de indruk had dat hoe meer ik met mijn hond oefen en in groep train, hoe beter mijn hond het zal doen in het dagelijkse leven, heb ik in de laatste 5 jaar heel andere inzichten en visies gekregen. Er is een zeer duidelijk verschil tussen een hond opvoeden en een hond oefeningen leren en trainen", aldus Steve Lowyck.

Omschrijving

"Graag geef ik de kennis mee die nodig is om een hond op te vangen binnen een gezin. Ook wat de realistische verwachtingen zijn die we mogen hebben. Ten slotte leren we hoe je de verschillende contexten aanpakt waarin je met je hond terecht komt."

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Mensen die een hond hebben en hem nog beter willen begrijpen in zijn noden en wat je zelf kan bieden zodat je kan genieten van de tijd samen zowel binnen als buiten.

Instructeurs die zelfstandig werken of in hondenscholen les geven om een mooie aanvulling te hebben van hoe de opvoeding thuis best aangepakt wordt en ook om een mooi theoretisch lessenpakket te kunnen aanbieden.

Instructeurs die de cursus hondeninstructeur meer dan 3 jaar geleden volgden en die ik graag nieuwe inzichten mee zou geven die ik mij vaardig maakte.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Methodologie

Doceren, vraaggesprekken, praktijkvoorbeelden, PPT met filmpjes, voortonen met honden, ...

hondje-1-2_2018-402.jpg
hondje-1-1_2018-402.jpg
hondje-1-3_2018-402.jpg

Programma

Les 1: Wat heeft een hond / pup nodig - wennen aan omgevingen

Les 2: Natuurlijk gedrag en communicatie

Les 3: Kinderen en honden, contexten (welk gedrag wil je waar zien), contact met andere honden