Bloesemremedietherapie voor hond en kat


Bloesemremedietherapie voor hond en kat
#170416
#Opleiding #Dierenzorg

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Men weet wat bloesemremedies zijn en wat ze kunnen betekenen voor hunzelf, hun huisdieren en hun onderlinge relatie. Men leert een aantal verschillende bloesemremedies kennen zodat je zelf kan kiezen welke set van remedies voor jou het meest prettig aanvoelt en het beste werkt voor jou. Men kan zelf een flesje samenstellen.

Introductie

Honden en katten kunnen emotioneel en energetosch uit balans zijn door (vorige) levensomstandigheden, trauma, wijzigingen in levensomstandigheden (bv.verhuis) of groepssamenstelling (bv. een kat of een hond erbij), wijzigingen in routine (bv. verandering van werkschema van eigenaar), competitiestress, ... Je kan hen dan wat extra ondersteuning bieden d.m.v. bloesemremedietherapie. Ook staan we event stil bij de spiegel die zij ons voorhouden om zo dichter bij onszelf te komen.

Omschrijving

Het doel is mensen inzicht bij te brengen over wat bloesemremedies zijn, hoe ze werken en hoe een flesje samen te stellen voor een specifiek dier in een specifieke situatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve behandelmethoden om het welzijn van kat en hond te verbeteren.

Voorkennis

Er is geen vereiste voorkennis nodig.

Methodologie

We starten met een introductie in de bloesemremedietherapie en overlopen de remedies van een aantal verschillende merken bloesemremedies. Vervolgens overlopen we de verschillende methodes om een flesje samen te stellen en gaan we het praktisch gaan toepassen op een aantal cases.

Programma

  • Inleiding
  • De werking van bloesemremedies
  • De verschillende soorten bloesemremedies
  • Methodes voor het samenstellen van het flesje bloesemremedies
  • Cases

Cursusmateriaal

De cursisten krijgen de cursustekst mee.

Kristel Van Hoey

Zij startte haar eigen gedragspraktijk voor hond en kat na het behalen van het postgraduaat getuigschrift "Toegepast diergedrag". Bovendien behaalde ze haar getuigschrift "Bloesemremedietherapeut" te Nederland - Bloesemremdies Nederland bij Bram Zaalberg, dit als belangrijke aanvulling op haar gedragspraktijk.

Voor meer informatie: www.pet-consulting.be