Medewerker tuinaanleg en -onderhoud - Overzicht opleidingen

Zoek je een gevarieerde job in de buitenlucht waarbij je je handen uit de mouwen kan steken? Wil je betoverende tuinen leren creëren en onderhouden? In de opleiding Medewerker tuinaanleg en -onderhoud leer je alle kneepjes van het vak.

opleidingen-tuinaanleg-en--onderhoud-TUINAANOND.jpg

Breng betoverende tuinlandschappen tot leven

Als hovenier sta je in voor de aanleg, het onderhoud en de renovatie van tuinen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. In de opleiding Medewerker tuinaanleg en -onderhoud leer je alles over hoe planten groeien en bloeien, hoe grasvelden mooi groen blijven, hoe je hagen aanplant en mooi in vorm houdt. Daarnaast leer je op een professionele manier opritten en terrassen aanleggen en omheiningen plaatsen. Daarbij besteden we extra aandacht aan de uitvoering in de praktijk. Dankzij een (optionele) stage in een tuinaannemingsbedrijf doe je de nodige werkervaring op!

Tuinaanleg en -onderhoud als dag- of avondopleiding

Je kan de opleiding Medewerker tuinaanleg en -onderhoud zowel overdag als ’s avonds volgen. Kies het traject dat bij jou past:


Medewerker Tuinaanleg en -onderhoud – Voltijdse dagopleiding

De voltijdse dagopleiding stoomt jou in een goed half jaar klaar tot expert in tuinaanleg en -onderhoud. Naast de lessen volg je 240 uur stage in een tuinaannemingsbedrijf. Zo doe je de nodige praktijkervaring op, en verhoog jij jouw kans op snelle tewerkstelling! Dit traject is interessant voor jongeren vanaf 18 jaar, want je behoudt het groeipakket.   


Medewerker Tuinaanleg en -onderhoud - Avondopleiding

De avondopleiding Medewerker tuinaanleg en -onderhoud duurt 1 jaar. In dit traject is de praktijkstage bij een tuinaannemingsbedrijf optioneel, maar wel sterk aangeraden! Ben je op zoek naar een opleiding die makkelijk combineerbaar is met je werk of gezin? Dan is de avondopleiding perfect voor jou!

Groene vingers gezocht

Na een opleiding Medewerker tuinaanleg en -onderhoud zijn er verschillende jobmogelijkheden. Zo kan je aan de slag bij tuinaannemingsbedrijven, landschapsarchitecten, tuincentra, openbare groendiensten of bij gespecialiseerde bedrijven in groenonderhoud. Je kan werken als hovenier, groenbeheerder, tuinverzorger of als medewerker bij een groenbedrijf. Neem je graag het heft in eigen handen? Dan kan je je eigen tuinbedrijf starten als zelfstandig tuinaannemer. Zo zet jij jouw passie voor groen om in een bloeiende carrière!

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • Knelpuntopleiding
  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Expert worden in groenaanleg en groenbeheer, met aandacht voor duurzaamheid, ecologie en biodiversiteit? De groene transitie in Vlaanderen klimaatadaptief concreet vorm geven.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Wil je meer weten?

FotoVincent Burny
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Vincent Burny

Stel je vraag