Hondentrimmer

#050180
#Opleiding #Dierenzorg

Introductie

Heb je een grote voorliefde voor dieren en wens je in de toekomst een eigen trimsalon in combinatie met een honden- en/of kattenpension op te starten en volledig zelfstandig in te staan voor de verzorging en toilleteren van de hond? Dan is dit 'dé opleiding'!

In deze opleiding krijg je een uitgebreide theoretische kennis over anatomie, fysiologie, gedrag, voeding, de vachtengroepen, reglementering, milieuwetgeving, de inrichting van een pension,…

In de uitgebreide praktijklessen sta je zelf in voor de aanwezigheid van diverse honden, zodat je ook de praktische kennis van de technieken en verzorging van de diverse vachtsoorten kan toepassen.

Deze opleiding is voor cursusjaar 2021-2022 reeds gestart en is volzet.

De opleiding zal voor het cursusjaar 2022-2023 in een nieuw jasje gestoken worden.Wil je op de hoogte gehouden worden van deze nieuwe opleiding? Klik dan rechtsboven op de knop 'vraag info' en we houden jou op de hoogte!

Omschrijving

Trimmen is de verzamelnaam voor de verzorging van hondenvachten. Er bestaan verschillende vachtsoorten. Elke soort heeft zijn eigen trimtechniek waaronder: plukken,scheren, knippen en effileren. Een trimmer beschikt over een uitgebreide theoretische en praktische vakkennis  van de hondenvacht.
De docent besteedt extra aandacht aan de praktijktraining.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Je hebt voldaan aan de leerplicht. In de toekomst wil je een eigen trimsalon opstarten en je hebt een grote voorliefde voor dieren of je staat al in het beroep en je wilt optimale kwaliteit van je werk garanderen.

Methodologie

hondentrimmen-1-2_2005-180.jpg
hondentrimmen-1-1_2005-180.jpg
hondentrimmen-1-3_2005-180.jpg

Programma

Deze opleiding zal volledig herwerkt worden en in een nieuw jasje van start gaan voor cursusjaar 2022-2023!

Alle docenten zijn hondentrimsters die vanuit hun dagdagelijkse ervaring hun werkmethode komen toelichten, demonstreren en in praktijk laten toepassen.