Chocolate University: Chocoladekunst

Cacao Creativity: waar kunst en chocolade samen komen.
  • icon Vanaf 23-04-2025
  • icon Brugge
  • icon 9 sessie(s)
  • icon 326,70 incl. BTW
Schrijf in
  • icon Vanaf 23-04-2025
  • icon Brugge
  • icon 9 sessie(s)
  • icon 326,70 incl. BTW

Introductie

Ben je gepassioneerd door chocolade en droom je ervan om zelfstandig prachtige chocoladekunstwerken te creëren?

Wil je je chocoladetechnieken naar een hoger niveau tillen door te leren hoe je chocolade kunt plooien, vernevelen, decoreren en meer?

Heb je altijd al willen weten hoe je je eigen chocoladekunstwerken kunt maken, van het maken en verwerken van chocolade tot het vakkundig verpakken ervan?


Schrijf je nu in voor onze opleiding chocoladekunst zodat je straks zelfverzekerd en vol enthousiasme aan de slag kunt als chocoladekunstenaar!

Omschrijving

De opleiding 'chocoladekunst' kadert binnen 'Chocolat University' dat staat voor één overkoepelend merk waar chocolatiers de laatste trends en specialisaties kunnen ontdekken.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld en is gericht is op het aanleren en verfijnen van chocoladetechnieken, variërend van het plooien en decoreren van chocolade tot het maken van thema-gerelateerde commerciële stukken en grote show- en wedstrijdstukken. Met een focus op praktische vaardigheden stelt deze opleiding deelnemers in staat om zelfstandig en binnen een vooropgestelde tijd hoogwaardige chocoladekunstwerken te produceren.


Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich naar gevorderden die de basistechnieken voor het bewerken van chocolade goed beheersen zoals bijvoorbeeld bakkers, chocolatiers en traiteurs.

Voorkennis

Voorkennis vereist waar de basistechnieken voor het bewerken van chocolade reeds beheerst worden.

Toelatingsvoorwaarden

de cursist slaagde voor de module basis chocolade bij een erkend CVO of Syntra of heeft door relevante werkervaring de algemene leeruitkomsten van de module basis chocolade behaald.


Methodologie

Tijdens deze opleiding wordt theorie gekoppeld aan de praktijk.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Het programma bestaat uit:

  • Het aanleren van chocoladetechnieken zoas chocolade plooien, vernevelen, decoreren, etc.
  • Het maken, verwerken en verpakken van thema-gerelateerde commerciële chocoladestukken alsook grote show- en wedstrijdstukken of etalagestukken.  
  • Moduleproef

Bijkomende info

Alimento-korting


Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.


Meer info via Alimento.


Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen:

  • Beroepskledij (bakkersvest, bakkervoorschort, hoofddeksel en propere en veilige gesloten schoenen).
  • Materiaal voor de lessen: zal meegedeeld worden door de docent de 1ste lesdag.

De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.

Locaties en data


Vanaf 23-04-2025
9 sessie(s)
Schrijf in

€ 326,70 incl. BTW

Avond

ADRES

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag