Chocolate University: Confiserie

Ontketen je passie voor suikerwerk en creëer betoverende snoepcreaties!

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Ben je op zoek naar een opleiding die je stap voor stap meeneemt door het proces van confiserie, met praktische hands-on ervaringen en waardevolle kennis die je direct kunt toepassen in je eigen keuken of bedrijf?

Droom je ervan om suiker om te toveren tot heerlijk snoepgoed en verbluffende decoraties?

Ben je geïnteresseerd in het leren van diverse technieken, waaronder het bewerken van suiker, het maken van marshmallows, boterkaramels en verschillende soorten zacht en hard snoep?


Schrijf je nu in voor onze opleiding confiserie en ontdek hoe je jouw passie voor snoep om kunt zetten in professionele creaties!


Omschrijving

Deze opleiding kadert binnen 'Chocolat University' dat staat voor één overkoepelend merk waar chocolatiers de laatste trends en specialisaties kunnen ontdekken.

Meer specifiek is deze opleiding ontwikkeld om je te specialiseren in suikerbewerking. Hierbij wordt de focus gelegd op praktische ervaringen om vervolgens zelfstandig suiker te kunnen bewerken tot een verscheidenheid aan heerlijke snoepjes en decoraties.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich zowel naar beginners die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van confiserie, als meer ervaren snoepmakers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen en verfijnen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist

Methodologie

Tijdens deze opleiding wordt de focus gelegd op de praktijk.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Het programma van de opleiding 'confiserie' bestaat uit volgende onderdelen:

  • Initiatie suiker bewerken
  • Marshmallows
  • Boterkaramels
  • Zachte snoep
  • Harde snoep

Bijkomende info

Alimento-korting


Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.


Meer info via Alimento.


Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen:

  • Beroepskledij (bakkersvest, bakkervoorschort, hoofddeksel en propere en veilige gesloten schoenen).
  • Materiaal voor de lessen: zal meegedeeld worden door de docent de 1ste lesdag.

De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.


Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag