Chocolat University: marsepein

Ontdek de kunst van marsepein, jouw zoete succesverhaal!
  • icon Vanaf 08-01-2025
  • icon Brugge
  • icon 8 sessie(s)
  • icon 338,80 incl. BTW
  • nieuw
Schrijf in
  • nieuw
  • icon Vanaf 08-01-2025
  • icon Brugge
  • icon 8 sessie(s)
  • icon 338,80 incl. BTW

Introductie

Wil je je culinaire vaardigheden uitbreiden?

Ben je een liefhebber van zoetigheid en wil je de geheimen van marsepeinontwerpen ontrafelen?

Droom je van indruk maken met prachtige marsepeincreaties?


Ontdek de wereld van marsepein en schrijf je nu in voor onze opleiding!

Omschrijving

De Belg is verzot op zoetigheden. We zijn dan ook niet zomaar het land dat de beste chocoladeproducten ter wereld vervaardigt! Om ook toeristen te voorzien van lekkere chocolade, ijs en suikerwaren zijn goede chocolade-, suiker- en marsepeinbewerkers een must. Mensen blijven moeiteloos hun weg vinden naar ijssalons en voedingswinkels waar fijne zoetigheden worden geserveerd.


Wie altijd al wat meer wou doen met marsepein, moet deze inspirerende opleiding zéker overwegen. Proeven is toegelaten! Je krijgt les van een gepassioneerde docent uit het werkveld en kadert binnen 'Chocolat University' dat staat voor één overkoepelend merk waar chocolatiers de laatste trends en specialisaties kunnen ontdekken.


Je leert op ambachtelijke wijze de mooiste creaties maken met marsepein, met respect voor het vak en alle regels rond hygiëne. De basistechnieken die nodig zijn voor het zelfstandig vervaardigen, verwerken en afwerken van marsepeincreaties komen aan bod zoals fruitmarsepeintjes, marsepeinfiguren, diverse marsepeindecoraties voor op taarten of etalagestukken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich naar uitbaters van een ijssalon, chocolatiers, bakkers, banketbakkers, medewerkers uit bedrijven die chocolade of ijs verwerken, horeca-uitbaters, (chef)-koks, ...

Voorkennis

Ervaring in de voedingssector is een pluspunt, maar geen must.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit volgende onderdelen:

  • Productkennis
  • Bereiden van marsepeinproducten
  • Moduleproef

Bijkomende info

Alimento-korting


Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.


Meer info via Alimento.


Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen:

  • Beroepskledij (bakkersvest, bakkervoorschort, hoofddeksel en propere en veilige gesloten schoenen).
  • Materiaal voor de lessen: zal meegedeeld worden door de docent de 1ste lesdag.

De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.

Locaties en data


Vanaf 08-01-2025
8 sessie(s)
Schrijf in

€ 338,80 incl. BTW

Planning

wo (08/01/2025) 18:30 - 22:00
wo (15/01/2025) 18:30 - 22:00
wo (22/01/2025) 18:30 - 22:00
wo (29/01/2025) 18:30 - 22:00
wo (05/02/2025) 18:30 - 22:00
wo (12/02/2025) 18:30 - 22:00
wo (19/02/2025) 18:30 - 22:00
wo (26/02/2025) 18:30 - 22:00

Duur

wo 08-01-2025 t.e.m. wo 26-02-2025

ADRES

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag