Spaans voor gidsen en reisleiders


Gidsen en reisleiden in het Spaans - ook binnen jouw bereik!
#180344
#Opleiding #Toerisme

Introductie

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit een lessenreeks van 120u. Aan het einde van het traject zal je in staat zijn op een basisniveau als gids of reisleider te fungeren in het Spaans.

Omschrijving

In diverse erkende opleidingscentra in Vlaanderen wordt de opleiding tot gids/reisleider georganiseerd. Dit opleidingstraject werd uitgewerkt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, het departement Onderwijs en de Vlaamse Gemeenschapen andere toeristische organisaties en opleiidngscentra.

In deze basisopleidingen worden de - voor een gids noodzakelijke kennis en vaardigheden verworden waar het Nederlands (uiteraard) de voertaal is.

Maar een dialoog tussen culturen is pas echt mogelijk als je de taal van de ander beheerst.

Om dit te bereiken biedt Syntra West, met input van Toerisme Vlaanderen, deze gespecialiseerde taalopleiding aan. Ze voorziet een verdieping in het vakjargon van gidsen en reisleiders in het Spaans. De focus ligt hierbij op correct en genuanceerd taalgebruik met nadruk op het spreken en zowel bruikbaar voor inkomend als uitgaand toerisme.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor gidsen/reisleiders (ook in opleiding) die hun beroep ook in het Spaans wensen uit te oefenen.

Voorkennis

Basiskennis Spaans wordt verwacht want de lessen en het cursusmateriaal worden in het Spaans gegeven. Interesse in de Spaanse taal en cultuur zijn belangrijk, naast de wil om indien nodig ook buiten de sessies extra te oefenen.

Toelatingsvoorwaarden

Getuigschrift van reisleider of gids. Of reisleider of gids in opleiding (erkend traject).

Mits motivatie kunnen cursisten uit aanverwante (toeristische) beroepen zoals bv. medewerker toeristische dienst, musea, reisagent, reisbegeleider, logies, enz. worden toegelaten.

Vraag vrijblijvend inlichtingen bij twijfel.

Programma

In deze cursus leer je de taal, het leven en de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika beter kennen met bijzondere aandacht voor het werk van de reisleider en de gids.

Na het inschatten van het niveau van de individuele deelnemers en het nivelleren van de groep wordt er praktijkgericht opgeleid. Er is ruimte om in te gaan op vragen en suggesties van de groep, de actualiteit, enz. Er wordt ook praktisch uitgevoerd en eens op locatie gewerkt.
Geregeld zijn er dus spreekoefeningen, ook op het terrein.

Je leert de specifieke termininologie voor reisleiders en gidsen. Naast lesmateriaal van de docent en occasionele kopies en bijlagen ontvang je een speciaal ontwikkelde syllabus van Toerisme Vlaanderen.
Dit is een belangrijk naslagwerk datje bij de voorbereiding van toekomstige opdrachten als reisleider of gids kunt blijven gebruiken. Volgende thema's komen in deze syllabus aan bod:

1. Introducción

2. Retrato de Flandes

3. Historia

4. Regional y federal

5. La ciudad

6. La arquitectura civil

7. La arquitectura religiosa

8. El panorama artístico

9. La iconografía

10. Un abanico de cultura

11. Naturaleza

12. Demografía y economía flamencas

13. El trabajo del Guía acompañante

Docent aan het woord

Door de samenvloeiing van theorie en praktijk kunnen deelnemers gerichter alle vakkennis verwerven om houten draagconstructies op te trekken.

Ronny

See you on