#180344
#Opleiding #Toerisme

Spaans voor gidsen en reisleiders NIEUW

Gidsen en reisleiden in het Spaans - ook binnen jouw bereik!

Omschrijving

In diverse opleidingscentra in Vlaanderen wordt de opleiding tot gids/reisleider georganiseerd erkend door Toerisme Vlaanderen. In deze basisopleidingen worden de - voor een gids of reisleider -  noodzakelijke kennis en vaardigheden verworven, waarbij het Nederlands (uiteraard) de voertaal is.

Maar een dialoog tussen culturen is pas 'echt' als je de taal van de ander beheerst.

Om dit te bereiken biedt Syntra West, met input van Toerisme Vlaanderen, deze gespecialiseerde taalopleiding aan. Ze voorziet een verdieping in het vakjargon voor gidsen en reisleiders in het Spaans. De focus ligt hierbij op correct en genuanceerd taalgebruik met nadruk op het spreken en zowel bruikbaar voor inkomend als uitgaand toerisme.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor gidsen/reisleiders (ook in opleiding) die hun beroep ook in het Spaans wensen uit te oefenen.

Voorkennis

Basiskennis Spaans wordt verwacht want de lessen en het cursusmateriaal worden in het Spaans gegeven. Interesse in de Spaanse taal en cultuur zijn belangrijk, naast de wil om indien nodig ook buiten de sessies extra te oefenen.

Toelatingsvoorwaarden

Getuigschrift van reisleider of gids. Of reisleider of gids in opleiding (erkend traject).

Mits motivatie kunnen cursisten uit aanverwante (toeristische) beroepen zoals bv. 'medewerker toeristische dienst', musea, reisagent, reisbegeleider, logies, enz. worden toegelaten.

Vraag vrijblijvend inlichtingen bij twijfel.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit een lessenreeks van 120u. Aan het einde van het traject zal je in staat zijn op een basisniveau als gids of reisleider te fungeren in het Spaans.

Programma

In deze cursus leert u de taal, het leven en de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika beter kennen met bijzondere aandacht voor het werk van de reisleider en de gids.

Na het inschatten van het niveau van de individuele deelnemers en het nivelleren van de groep wordt er praktijkgericht opgeleid.  Er is ruimte om in te gaan op vragen en suggesties van de groep, de actualiteit enz.  Er wordt ook praktisch uitgevoerd en eens op locatie gewerkt.

Geregeld zijn er dus spreekoefeningen, ook op het terrein.

U leert specifieke termininologie voor reisleiders en gidsen. Naast occasionele kopies en bijlagen ontvangt u een speciaal ontwikkelde syllabus van Toerisme Vlaanderen.

Dit is een belangrijk naslagwerk dat u bij de voorbereiding van toekomstige opdrachten als reisleider of gids kunt blijven gebruiken. Volgende thema's komen in die syllabus aan bod:

1. Introducción

2. Retrato de Flandes

3. Historia

4. Regional y federal

5. La ciudad

6. La arquitectura civil

7. La arquitectura religiosa

8. El panorama artístico

9. La iconografía

10. Un abanico de cultura

11. Naturaleza

12. Demografía y economía flamencas

13. El trabajo del Guía acompañante

Datum Startuur Einduur

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be