BIM bouwkundig tekenaar - Overzicht opleidingen

Wil je graag bouw- en uitvoeringsplannen digitaal leren tekenen? Kies dan voor een opleiding BIM bouwkundig tekenaar.

opleidingen-bouwkundig-tekenaar-BIMBOUWTEK.jpg

Wat leer ik in de opleiding BIM bouwkundig tekenaar?

Als technisch tekenaar leer je schetsen omzetten in 2D en 3D. Hiervoor maak je gebruik van de software pakketten AutoCad en Revit. We leggen in deze opleiding de fundamenten van jouw vakkennis in materiaalleer, informeren omtrent de technische mogelijkheden en brengen je kennis omtrent bouwwetgeving weer helemaal up-to-date. Deze BIM opleiding is een praktijkgerichte training onder begeleiding van professionele docenten. De lessen vinden plaatsen in de informaticalokalen op de campussen. Er wordt wel verwacht, dat je ook voldoende tijd voorziet om thuis na de opleidingsuren verder te werken aan de opdrachten.

Hoe word ik BIM bouwkundig tekenaar?

Na deze opleiding ben je in staat om een bouw- en  uitvoeringsplan mét visualisaties uit te tekenen, rekening houdend met de technische mogelijkheden, materiaalkeuze en huidige bouwwetgeving.


Je kan de BIM bouwkundig tekenaar bij Syntra West op 2 manieren volgen:


Een voltijdse dagopleiding BIM bouwkundig tekenaar

Ben je overdag vrij van maandag t.e.m. vrijdag om je fulltime op je opleiding te concentreren? Wil je je diploma in 1 jaar halen? Bovendien wil je het groeipakket behouden? Dan is deze opleiding iets voor jou!


Een avondopleiding BIM bouwkundig tekenaar

Je wil de opleiding combineren met je huidige job? Je bent enkel 's avonds beschikbaar? Dan is de avondopleiding jouw ding!


Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West.


Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding BIM bouwkundig tekenaar?

Er zijn verschillende jobperspectieven na de opleiding BIM Bouwkundig tekenaar. Je kan aan de slag als bouwkundig tekenaar in een architecten-, studiebureaus, aannemers uit de bouwsector, … als werknemer of als freelancer. Heb je al een aantal ervaring als BIM bouwkundig tekaar in de vingers? Dan kan je ook aan de slag als freelance docent bij Syntra West.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Wil je je specialiseren in het uittekenen van bouwkundige projecten? Dan is deze avondopleiding voor jou!
  • icon 877,25 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 17-09-2024
  • icon Kortrijk
  • icon 2 jaar

Wil je meer weten?

FotoElisabeth Landuyt
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Elisabeth Landuyt

Stel je vraag