De kunst van het online trainen (live webinar)


Voor zowel interne als zelfstandige trainers
#200309
#Webinar #HRM

Introductie

Online trainingen zijn in deze tijden heel populair. Wil je voldoen aan bepaalde verwachtingen van je publiek, dan komen er toch een aantal uitdagen kijken bij het online trainen die overwonnen moeten worden.

De goedbedoelde opmerking die je deze dagen het meest hoort:"Dan geef je je trainingen toch gewoon online?”.

Een niet onbelangrijk aspect die men hierbij over het hoofd ziet is dat je een fysieke training niet zomaar naar een online variant kunt vertalen, of zelfs volledig digitaliseren.

Omschrijving

'De kunst van het online trainen' maakt je, geheel praktijkgericht, wegwijs om een virtuele presentatie of training op te bouwen en met succes te geven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor interne en zelfstandige trainers.

onlinetrainen-3-4_2020-309.jpg

Programma

 • de verschillende soorten online tools en mogelijkheden:
  • op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat allemaal mogelijk is
 • de basiselementen om je online training op te bouwen:
  • het succes van je training hangt af van de voorbereiding. Een online training vereist een aantal heel specifieke basiselementen om succesvol te zijn
 • hoe op een slimme manier online/virtueel trainen met succes:
  • geef je normaal trainingen in een fysieke ruimte, dan kun je jouw deelnemers betrokken houden. Bij een online training ligt dit een stuk anders. Met een aantal slimme technieken hou je je deelnemers betrokken
 • valkuilen bij het maken van jouw online training:
  • ook bij het online trainen kun je als trainer in een aantal valkuilen trappen. We overlopen de meest voorkomende valkuilen en geven tips om je hiervoor te wapenen
 • tal van waardevolle tips om kwalitatieve online trainingen te maken en te geven:
  • via praktijkoefeningen en break out rooms gaan we samen op zoek naar waardevolle tips en hun toepassing

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Prijsinfo

Werkzaam in de publieke sector of social profit? Dan kunnen we u inschrijven aan 230 euro excl. btw.  

Freddy Carrette studeerde in 1990 af als maatschappelijk assistent, optie personeelswerk (KVMW, Gent) en volgde nadien een kaderopleiding agogische bijscholing orthopedagogie. Zijn carrière start in 1991 als stafmedewerker HR in het AZ Sint Lucas ziekenhuis te Brugge, om in 1998 over te schakelen naar de retail dienstensector als HR Director, waarvan de laatste jaren ook internationaal.