Fotografie - Overzicht opleidingen

Spreek je liever met beelden dan woorden? Wil je professioneel aan de slag als fotograaf? Kies dan voor de fotografie opleiding. Je leert niet alleen de technische kneepjes van het vak, maar je gaat ook creatief aan de slag doorheen het volledige traject.

opleidingen-fotografie-FOTOGRAOPL.jpg

Wat houdt de opleiding fotografie in?

Deze opleiding neemt je mee naar alle facetten van fotografie. Je krijgt de mogelijkheid om je onder te dompelen in verschillende specialisaties, zoals het fotograferen van producten, interieur en architectuur, maar ook event- en portretfotografie komen aan bod. Last but not least, leer je ook hoe je jouw foto's kan bewerken tot prachtige beelden!

Hoe word ik een professional in fotografie?

Om een goede fotograaf te worden heb je een voorliefde voor beelden en een grote interesse om je te verdiepen in de technische mogelijkheden van je camera en bijhorende accessoires. Na het succesvol afronden van het basistraject, kan je je verder specialiseren in portret- of productfotografie. Beide zijn ook mogelijk natuurlijk! Kies de opleidingsformule die het beste bij jou past:

Een opleiding fotografie voor beginners in dagformule

Ben je vrij op woensdag om je 1 dag in de week volledig op je basisopleiding fotografie te concentreren? Dan is dit hét jaartraject voor jou!

Een opleiding fotografie voor beginners in avondformule

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je elke dinsdag en donderdag vrijmaken voor de les? Je wil in 1 jaar de basis van fotografie leren kennen? Zoek niet langer!

Een opleiding productfotografie

Je hebt de basisfotografie al in de vingers? Dan kun je je verder specialiseren in product- , architectuur- en interieurfotografie. Je gaat praktisch verder aan de slag met diverse opdrachten in de studio én op verplaatsing.

Een opleiding portretfotografie

Heb je de basisbeginselen van de fotografie al goed in de vingers, dan kun je intekenen op de praktische specialisatie opleiding portretfotografie.

Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West.

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding fotografie?

Heb je de opleiding fotografie succesvol afgerond? Dan heb je verschillende beroepsmogelijkheden. Ofwel ga je aan de slag als freelance fotograaf met jouw specifieke specialisatie(s). Ofwel gebruik je de aangeleerde skills binnen je huidige functie als medewerker van een marketing- of communicatieafdeling.

Wens je freelance te worden? Syntra West kan je begeleiden om je eigen zaak uit te bouwen.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoElisabeth Landuyt
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Elisabeth Landuyt

Stel je vraag