Pizzaiolo (pizzabakker)

Leer van een Italiaanse pizzameester hoe je het perfecte deeg, de juiste topping en een knapperige korst creëert.

  • Vanaf 20-01-2026
  • Brugge
  • 5 sessie(s)
  • 786,50 incl. BTW
Inschrijven
  • Vanaf 20-01-2026
  • Brugge
  • 5 sessie(s)
  • 786,50 incl. BTW

Introductie

Heb je ooit gedroomd van het bakken van de perfecte pizza – met een luchtige korst, rijke smaak en die onweerstaanbare geur van vers deeg?

Tijdens deze intensieve opleiding Pizzaiolo ontdek je stap voor stap hoe je als echte Italiaanse pizzabakker aan de slag gaat.


In vijf praktijkgerichte lessen leer je alles over deegbereiding, fermentatie, toppings en baktechnieken, onder begeleiding van een ervaren Italiaanse pizzaiolo.

Je oefent verschillende pizzastijlen – van de klassieke tot de hedendaagse Napolitaanse variant – en leert werken met een professionele pizzaoven tijdens de laatste twee sessies op locatie.


De opleiding wordt volledig in het Engels gegeven door een docent met jarenlange praktijkervaring in Italië en internationale pizzeria’s. Geen zorgen: de uitleg is duidelijk, visueel en toegankelijk voor iedereen met basiskennis Engels.

Omschrijving

Wat leer je tijdens deze opleiding?

  • De basis van perfect pizzadeeg: bloemsoorten, hydratatie, fermentatie en gisten
  • Verschillende deegmethodes: direct en indirect, met bakkersgist of zuurdesem
  • Kneed- en stretchtechnieken voor klassieke pizza’s
  • Beleggen en combineren van ingrediënten met aandacht voor smaak en textuur
  • Beheersen van bakprocessen in verschillende ovens (hout, gas, elektrisch)
  • Organisatie van een pizzeria-keuken: mise-en-place, workflow en foodcostberekening
  • Vergelijking van pizza­stijlen: klassiek, Napolitaans, contemporary Neapolitan
  • Oefenen met professionele pizzaoven op locatie

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is ideaal voor (toekomstige) pizzabakkers, bakkers, chefs, restauranthouders en foodprofessionals die hun kennis willen verdiepen in authentieke pizzatechnieken.

Ook geschikt voor horecaprofessionals die een eigen pizzeria willen opstarten of hun aanbod willen verfijnen met artisanale pizza’s.

Methodologie

Je gaat in deze lessen actief aan de slag wij combineren de theorie steeds met een prakijksessie.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Programma in 5 sessies

  • Deeg & fermentatie – de wetenschap van bloem, gist en hydratatie
  • Techniek & toppings – stretchen, beleggen en bakken
  • Pizzeria management – mise-en-place, foodcost en menuopbouw
  • Ovenpraktijk (op locatie) – bakken met professionele pizzaoven
  • Pizza styles (op locatie) – van klassiek tot hedendaags Napolitaans

Locaties en data


Vanaf 20-01-2026
5 sessie(s)
Inschrijven

€ 786,50 incl. BTW

De vermelde lesdata en -uren kunnen nog wijzigen. Cursisten die ingeschreven zijn voor deze opleiding kunnen de meest recente informatie terugvinden op het digitaal leerplatform.

Planning

di (20/01/2026) 18:30 - 22:00
di (27/01/2026) 18:30 - 22:00
di (03/02/2026) 18:30 - 22:00
di (10/02/2026) 18:30 - 22:00
di (24/02/2026) 18:30 - 22:00

Duur

di 20-01-2026 t.e.m. di 24-02-2026

ADRES

Wil je meer weten?

FotoPieter Lemmens
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze productmanager

Pieter Lemmens

Stel uw vraag

Ook interessant voor jou