Aannemer binnenschrijnwerk - Overzicht opleidingen

Ben je handig, gedreven en gefascineerd door het creëren van op maat gemaakte houtconstructies? Dan is deze opleiding tot binnenschrijnwerker jouw springplank naar een mooie carrière. Want je wordt opgeleid tot een echte vakman met oog voor detail.

opleidingen-binnenschrijnwerk-AANBINSCHR.jpg

Timmer aan je skills!

Tijdens je opleiding tot schrijnwerker leer je tijdens enkele praktijkopdrachten om houtverbindingen te vervaardigen. Je start met de werkvoorbereiding en vervolgens voer je de productie, afwerking en de oplevering uit. Daarnaast leer je in het tekenprogramma AutoCAD werktekeningen maken. Eens je de basis onder de knie hebt, ga je zelf binnenschrijnwerk toepassen waarbij je rekening houdt met de veiligheidsvoorschriften. Tenslotte leer je de plaatsingstechnieken voor binnendeuren, wanden en plafonds, allemaal conform de kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften.

Word schrijnwerker in dag- of avondonderwijs

De kortste weg om binnenschrijnwerker te worden is door een voltijdse dagopleiding te volgen. Tijdens deze opleiding ben je de hele week, van maandag tot vrijdag, bezig met je opleiding (zowel op de campus als tijdens je stage) en ben je na 1 jaar al afgestudeerd. Ondertussen behoud je ook nog eens het groeipakket. Ben je reeds aan het werk en wil je schrijnwerker worden? Kies dan voor een avondopleiding. Doordat je maar 1 avond per week les hebt, kan je deze opleiding makkelijk combineren met je job. Na 3 jaar is je opleiding afgerond en kan je aan de slag!

Schrijnwerker is een knelpuntberoep

Er is momenteel een groot tekort aan (binnen)schrijnwerkers op de arbeidsmarkt en daardoor is schrijnwerker dan ook een knelpuntberoep. Ben je afgestudeerd, dan ziet je carrière er rooskleurig uit! Er zijn dan ook talloze plaatsen waar ze op zoek zijn naar een schrijnwerker of houtbewerker. Je kan als werknemer starten bij een schrijnwerker of bij een interieur- of standenbouwer. Of beter nog: start als zelfstandige schrijnwerker! Je kan je ook nog verder specialiseren door extra opleidingen te volgen zoals meubelmaker of specialist houtskeletbouw.  

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • Knelpuntopleiding
  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Leer vanuit werktekeningen en technische beschrijvingen binnendeuren, wanden en plafonds vervaardigen en plaatsen.
  • icon 738,10 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 17-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 3 jaar

Wil je meer weten?

FotoSofie Deschepper
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Sofie Deschepper

Stel je vraag