Marshmallows maken in al hun vormen
Smaakexplosie: jouw reis naar perfecte marshmallows begint hier!
- Startdatum niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Wil je het geheim ontdekken achter perfecte zelfgemaakte marshmallows?
Ben je benieuwd hoe je traditionele koekjes kunt vernieuwen met marshmallowmagie?
Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen marshmallowcreaties?
Schrijf je nu in en word een meester in marshmallowkunst.
Omschrijving
Marshmallows, een heerlijk toetje, bestaan onder verschillende vormen en smaken: of je er nu losse blokken van maakt en bijvoorbeeld opwarmt boven een kampvuurtje of bij de barbecue of gebruikt in een taart- of koekjesrecepten zoals 'chocolade zoenen'.
In de opleiding zullen we de gekende vormen van marsmallows maken maar opwaarderen met originele basisgrondstoffen. Suiker, gelatine, … en de aroma’s gaan we aanvullen met honing ahornsiroop en fijne aroma’s.
Voor de afwerkingcombineren we verschillende soorten chocolade met fruitvulling, koffie, notenvulling, … Het traditionele koekje gaan we hierbij opwaarderen en ook een biscuit als bodem gebruiken.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
horecauitbaters,koks,bakkers,pattisiers,chocolatiers, ...
Voorkennis
Er is een voorkennis bakkerij, chocolade of horeca nodig.
Toelatingsvoorwaarden
Minimum 18 jaar.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Sessie 1
- Kloppen en spuiten, gieten van alle marshmallows enkel met grondstoffen en machines die normaal in de chocoladeatelier ter beschikking zijn
- Blokspek met verschillende aroma’s om te snijden en af te werken met poeder, kokos, enz .
- Blokspek met andere ingrediënten zoals honing, ahornsiroop, gembersiroop, …
- Spuiten op de koekjes van vullingen en marshmallow zodat ze kunnen verharden om door te halen
Sessie 2
- Hoe maken we de koekjes, en biscuit en afbakken van …
- Vullingen die kunnen gebruikt worden om aan de marshmallow toe te voegen, bv. pate de fruits, notencreme enz.
- Afwerken van alle voorbereidingen in de verschillende soorten chocolade
Bijkomende info
Alimento-korting
Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.
Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra
Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.
Docent
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Ontwikkelaar
Pieter Lemmens