Marshmallows maken in al hun vormen

Leer overheerlijke s'mores bereiden
Hou me op de hoogte
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Marshmallows maken in al hun vormen

Leer overheerlijke s'mores bereiden
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Marshmallows maken in al hun vormen

Leer overheerlijke s'mores bereiden
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Marshmallow of spekjes, wie houdt er niet van! Je kent ze wellicht. Een koekje, stukje chocolade en marshmallow en dan het liefste warm. Of marshmallow op een stokje roosteren boven een kampvuurtje of bij de barbecue. Een heerlijk toetje! Marshmellows bestaan onder verschillende vormen en smaken. Of je er nu losse blokken van maakt of gebruikt in een taart- of koekjesrecept (zei iemand chocolade zoenen?).

Omschrijving

In de opleiding zullen we de gekende vormen van marsmallows maken maar opwaarderen met originele basisgrondstoffen. Suiker, gelatine, … en de aroma’s gaan we aanvullen met honing ahornsiroop en fijne aroma’s.

Voor de afwerkingcombineren we verschillende soorten chocolade met fruitvulling, koffie, notenvulling, … Het traditionele koekje gaan we opwaarderen en ook een biscuit als bodem gebruiken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

horecauitbaters,koks,bakkers,pattisiers,chocolatiers, ...

Voorkennis

Er is een voorkennis bakkerij, chocolade of horeca nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Sessie 1

  • Kloppen en spuiten, gieten van alle marshmallows enkel  met grondstoffen en machines die normaal in de chocoladeatelier ter beschikking zijn
  • Blokspek met verschillende aroma’s om te snijden en af te werken met poeder, kokos, enz .
  • Blokspek met andere ingrediënten zoals  honing, ahornsiroop, gembersiroop, …
  • Spuiten op de koekjes van vullingen en marshmallow zodat ze kunnen verharden om door te halen

Sessie 2

  • Hoe maken we de koekjes, en biscuit en afbakken van …
  • Vullingen die kunnen gebruikt worden om aan de marshmallow toe te voegen, bv. pate de fruits, notencreme  enz.
  • Afwerken van alle voorbereidingen in de verschillende soorten chocolade

Bijkomende info

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag

Ook interessant

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Word professioneel chocoladebewerker en voldoe aan de hoge eisen van de huidige markt.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend