Marshmallows maken in al hun vormen

Smaakexplosie: jouw reis naar perfecte marshmallows begint hier!

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Wil je het geheim ontdekken achter perfecte zelfgemaakte marshmallows?

Ben je benieuwd hoe je traditionele koekjes kunt vernieuwen met marshmallowmagie?

Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen marshmallowcreaties?

 

Schrijf je nu in en word een meester in marshmallowkunst.

Omschrijving

Marshmallows, een heerlijk toetje, bestaan onder verschillende vormen en smaken: of je er nu losse blokken van maakt en bijvoorbeeld opwarmt boven een kampvuurtje of bij de barbecue of gebruikt in een taart- of koekjesrecepten zoals 'chocolade zoenen'.

In de opleiding zullen we de gekende vormen van marsmallows maken maar opwaarderen met originele basisgrondstoffen. Suiker, gelatine, … en de aroma’s gaan we aanvullen met honing ahornsiroop en fijne aroma’s.

Voor de afwerkingcombineren we verschillende soorten chocolade met fruitvulling, koffie, notenvulling, … Het traditionele koekje gaan we hierbij opwaarderen en ook een biscuit als bodem gebruiken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

horecauitbaters,koks,bakkers,pattisiers,chocolatiers, ...

Voorkennis

Er is een voorkennis bakkerij, chocolade of horeca nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Sessie 1

  • Kloppen en spuiten, gieten van alle marshmallows enkel  met grondstoffen en machines die normaal in de chocoladeatelier ter beschikking zijn
  • Blokspek met verschillende aroma’s om te snijden en af te werken met poeder, kokos, enz .
  • Blokspek met andere ingrediënten zoals  honing, ahornsiroop, gembersiroop, …
  • Spuiten op de koekjes van vullingen en marshmallow zodat ze kunnen verharden om door te halen

Sessie 2

  • Hoe maken we de koekjes, en biscuit en afbakken van …
  • Vullingen die kunnen gebruikt worden om aan de marshmallow toe te voegen, bv. pate de fruits, notencreme  enz.
  • Afwerken van alle voorbereidingen in de verschillende soorten chocolade

Bijkomende info

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

Docent

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Ontwikkel ambachtelijke vaardigheden en kennis met onze opleiding en word een professionele chocolatier!
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend