Marshmallows maken in al hun vormen
Leer overheerlijke s'mores bereiden-
Coming Soon
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
Marshmallows maken in al hun vormen
Leer overheerlijke s'mores bereiden-
Coming Soon
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
Marshmallows maken in al hun vormen
Leer overheerlijke s'mores bereiden-
Coming Soon
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
Introductie
Marshmallow of spekjes, wie houdt er niet van! Je kent ze wellicht. Een koekje, stukje chocolade en marshmallow en dan het liefste warm. Of marshmallow op een stokje roosteren boven een kampvuurtje of bij de barbecue. Een heerlijk toetje! Marshmellows bestaan onder verschillende vormen en smaken. Of je er nu losse blokken van maakt of gebruikt in een taart- of koekjesrecept (zei iemand chocolade zoenen?).
Omschrijving
In de opleiding zullen we de gekende vormen van marsmallows maken maar opwaarderen met originele basisgrondstoffen. Suiker, gelatine, … en de aroma’s gaan we aanvullen met honing ahornsiroop en fijne aroma’s.
Voor de afwerkingcombineren we verschillende soorten chocolade met fruitvulling, koffie, notenvulling, … Het traditionele koekje gaan we opwaarderen en ook een biscuit als bodem gebruiken.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
horecauitbaters,koks,bakkers,pattisiers,chocolatiers, ...
Voorkennis
Er is een voorkennis bakkerij, chocolade of horeca nodig.
Toelatingsvoorwaarden
Minimum 18 jaar.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Sessie 1
- Kloppen en spuiten, gieten van alle marshmallows enkel met grondstoffen en machines die normaal in de chocoladeatelier ter beschikking zijn
- Blokspek met verschillende aroma’s om te snijden en af te werken met poeder, kokos, enz .
- Blokspek met andere ingrediënten zoals honing, ahornsiroop, gembersiroop, …
- Spuiten op de koekjes van vullingen en marshmallow zodat ze kunnen verharden om door te halen
Sessie 2
- Hoe maken we de koekjes, en biscuit en afbakken van …
- Vullingen die kunnen gebruikt worden om aan de marshmallow toe te voegen, bv. pate de fruits, notencreme enz.
- Afwerken van alle voorbereidingen in de verschillende soorten chocolade
Bijkomende info
Alimento-korting
Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.
Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra
Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Productmanager
Melanie Van Ryckeghem