#180736
#Opleiding #Toerisme

WO II - De tweede wereldoorlog in een notendop

Introductie

In 2019 staat – na 5 jaren met de Eerste Wereldoorlog in het daglicht - het thema van de Tweede Wereldoorlog weer volop in de belangstelling, dankzij de herdenkingen van o.a. 75 jaar Slag om Normandië en de 75ste verjaardag van de Bevrijding van België. Tal van steden in Frankrijk en België zullen het komende jaar inspelen op dit thema en dus is het belangrijk om toch wat historische achtergrond te kennen. Ook de verschillende herdenkingen zelf zullen bij Syntra West uitgebreid aan bod komen, maar we starten alvast met de algemene inleiding: het verhaal van WO II in een notendop.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Reisleiders, gidsen, zaakvoerders en medewerkers van Toerismebedrijven en -organisaties, medewerkers van toeristische diensten, musea en publiekswerkers, zaakvoerders en medewerkers van autobus- en autocarondernemingen en touroperators, mensen in opleiding in de toeristische branche en geïnteresseerden in geschiedenis.

tweede-wereldorlog-1-4_2018-736.jpg
tweede-wereldorlog-1-1_2018-736.jpg

Programma

Wat waren de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog? En wat was de directe aanleiding van het gewapend conflict?

Welke slagen kunnen we als keerpunten in de oorlog beschouwen en hoe was het hele militaire apparaat georganiseerd?

We staan uiteraard ook stil bij sociaalpolitieke en sociaaleconomische organisatie van de bezetting, bespreken de vele deportaties en brengen het verhaal van het verzet aan. We belichten de impact van het naziregime op de burgerbevolking.

Docent Wouter Feys brengt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in een notendop (3 sessies).

Wanneer?

Maandagen 04, 11 en 18 februari 2019, telkens van 19u t.e.m. 22u30.

Er is om organisatorische redenen een aanpassing gebeurd van de data: we starten op 4/02/2019 i.p.v. 11/02.  25/02 vervalt als lesdag.

Wouter Feys, zaakvoerder Battlefield Exploration, coördinator War and Remembrance VZW en spildocent in de gecertificeerde Reisleider Battlefield & herdenkingstoerisme opleidingen bij SYNTRA West