WO I - Indianen en Eskimo’s aan het Westelijke Front tijdens de Grote Oorlog


Geert Noppe brengt gerechtigheid voor de First Nations, die Canada uit de geschiedenis wou gommen.
#210349
#Mixed Klassikaal #Toerisme

Introductie

Recent verscheen het boek 'Indianen en Eskimo's aan het Westelijke Front tijdens de Grote Oorlog'.

Met dit boek brengt Geert Noppe gerechtigheid voor de First Nations.

Inuït (Eskimo's) en indianen worden stilaan gerehabiliteerd in Canada. Ze hebben hun eigen reusachtige maar barre Nunavut teruggekregen. Nu wordt ook hun verplichte inzet in de Groote Oorlog erkend. Geert Noppe heeft de vergetenen terug een naam gegeven.

Tijdens deze unieke lezing zal auteur Geert Noppe een serieuze tip van de sluier lichten over het engagement van Indianen en Eskimo's aan het Westelijk Front tijdens WO I.

Omschrijving

In zijn eerste boek 'Vreemdelingen in de Westhoek tijdens de Grote Oorlog' schreef Geert Noppe al over de verschillende ethnische minderheden die meevochten in WO I. Voor dit boek ging hij op zoek naar de indianen en Eskimo's die in de Vlaamse loopgrachten terechtkwamen. Een groep naar wie bijzonder weinig onderzoek is gedaan. Het kostte hem vijf jaar en het resultaat is een uniek boek over een 'vergeten' stukje geschiedenis. Wie waren ze? Waar liggen de gesneuvelden begraven? Wat gebeurde er na de oorlog met hen. Nooit eerder werd de inbreng van indianen en Eskimo's in die periode zo grondig en uitgebreid belicht. Dit boek is niet alleen een knap stukje opzoekwerk maar ook een (eerste) eerbetoon aan alle First Nations, Métis en Eskimo's die hun leven waagden en gaven in een oorlog die zeker de hunne niet was.

Met dit boek brengt Geert Noppe gerechtigheid voor de First Nations, die Canada uit de geschiedenis wou gommen.

Inuït (Eskimo's) en indianen worden stilaan gerehabiliteerd. Ze hebben hun eigen reusachtige maar barre Nunavut teruggekregen. Nu wordt ook hun verplichte inzet in de Groote Oorlog erkend.

''We werden niet 'ontdekt' door blanken die langs de kust voeren, we leefden niet in leeg gebied zonder mensen'', vatte Arthur Manuel samen, de net gestorven Nelson Mandela van de Secwepemc Nation.

Geert Noppe heeft de vergetenen terug een naam gegeven.

Lukas De Vos , journalist VRT.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Geïnteresseerden in WO I, geschiedenis, Canada en de 'First Nations', reisleiders, gidsen, zaakvoerders en medewerkers van Toerismebedrijven en -organisaties, medewerkers van toeristische diensten, musea en publiekswerkers, zaakvoerders en medewerkers van autobus- en autocarondernemingen en touroperators.

cover-boek-geert-noppe-1-1_2021-349.png

Programma

1 sessie op maandag 7 juni 2021 om 19u.

Cursusmateriaal

Er wordt een PowerPoint ter beschikking gesteld van alle deelnemers.

Het boek 'Indianen en Eskimo's aan het Westelijke Front tijdens de Grote Oorlog' van Geert Noppe is inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

Uiteraard is er de mogelijkheid om het boek te laten signeren door de auteur.

Voor wie de opleiding online volgt wordt het boek opgestuurd in de week na de lezing. De verzendingskosten zijn inbegrepen in de inschrijvingsprijs die hierdoor iets hoger is.

Uiteraard bent u niet verplicht om het boek aan te kopen.  Indien u het boek NIET wenst, wil dit aub doorgeven in het commentaarveld bij inschrijving. De deelnameprijs wordt dan slechts € 30,25 - BTW 21% inbegrepen.

Prijsinfo

Het boek 'Indianen en Eskimo's aan het Westelijke Front tijdens de Grote Oorlog' van Geert Noppe is inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

Voor wie de opleiding online volgt wordt het boek opgestuurd in de week na de lezing en zijn de verzendingskosten ook ingebrepen in de inschrijvingsprijs die hierdoor iets hoger is.

Uiteraard bent u niet verplicht om het boek aan te kopen.

Indien u het boek NIET wenst, wil dit aub doorgeven in het commentaarveld bij inschrijving, dan wordt deelnameprijs aangepast naar € 30,25 - BTW 21% inbegrepen.

Geert Noppe, autodidact, gefascineerd door WO I en in het bijzonder door het mulituculturele aspect. Met name de inzet van mensen van niet-Europese origine uit verre of exotische oorden, dikwijls minderheden, die tot op heden miskend zijn en waarvan hun verhaal al dan niet bewust dreigt vergeten te raken in de plooien van de geschiedenis.

Tevens auteur van het boek 'Vreemdelingen in de Westhoek tijdens de Grote Oorlog'.