#150036
#Opleiding #Toerisme

Ruimtelijke ordening voor kleine logies en horeca

Introductie

WILDE PLANNEN?

Ruimtelijke ordening voor logies en hore(ca) op het platteland of in het buitengebied is complex. Het idee leeft dat er niets meer kan. Maar uiteraard zijn er wel nog mogelijkheden.

Je kocht een oude boerderij of een huis op het platteland? Of je droomt ervan dat ooit te doen? Maar je wil er misschien meer dan wonen alleen? De horeca roept je al je volledige leven, of je verlangt ernaar mensen te ontvangen en hen een overnachting aan te bieden in je eigen stijl en met een persoonlijke toets?

Ook een bestaande uitbating en activiteit aanpassen, uitbreiden of (gedeeltelijk) van bestemming veranderen is een mogelijke uitdaging.

Het kan allemaal. Alleen moet je wel rekening houden met de stedenbouwkundige wetgeving die van toepassing is. Wist je bijvoorbeeld dat je voor bepaalde activiteiten een functiewijziging moet aanvragen? Dat zonevreemd niet gelijk is aan illegaal? Dat het opstarten van plattelandstoerisme niet altijd een stedenbouwkundige aanvraag nodig heeft? Dat (grote) feestzalen/restaurant bedrijven niet per se uitgesloten zijn in het landelijke gebied?

Over dit alles en nog veel meer wordt u geïnformeerd in 'Ruimtelijke ordening voor logies en hore(ca) op het platteland'.

Zit u met specifieke vragen? Geef uw vraag vooraf door aan ieper@synytrawest.be. Dan kan hierop al ingespeeld worden tijdens de presentatie.

Omschrijving

Na deze sessie heeft u een goed beeld van de huidige algemene regels. Hardnekkige misverstanden in verband met ruimtelijke ordening worden uit de wereld geholpen. U weet waar u rekening mee moet houden voor uw eigen project(en) en waar u terecht kan voor verdere informatie, advies en eventueel persoonlijke begeleding voor een specifiek dossier. Het spreekt namelijk voor zich dat de regels en de regelgeving algemeen is, dat de interpretatie hiervan op het terrein al wat specifieker kan zijn naargelang de omstandigheden en dat uiteindelijk elk dossier uniek is.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Eigenaars, uitbaters of aspirant-uitbaters van kleine logies, B&B's, vakantiewoningen, plattelandstoerisme, campings, hotels, restaurant, feestzaal in het buitengebied en eigenaars van panden die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Ook voor architecten, vastgoedmakelaars, notarissen en hun medewerkers biedt deze sessie zeker een meerwaarde.

Programma

1. Het logiesdecreet, waar moet ik op letten?

2. Stedenbouwkundige aspecten bij het opstarten van een,B&B-klein hotel, restaurant, camping en plattelandstoerisme

  • Algemene stedenbouwkundige vergunningsplicht
  • Zonevreemde wetgeving voor logies en hore(ca) op het platteland
  • Zone-eigen wetgeving voor logies en hore(ca) op het platteland

3. Mogelijkheid tot vraagstelling

Vragen kunt u voor aanvang van de sessie doorsturen naar yarim.vanherpe@syntrawest.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 13/06/2019 14:00 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Ieper
  • Grachtstraat 13
  • 8900 Ieper
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Deze infosessie wordt verzorgd door een van de specialisten uit het werkveld, namelijk Carlos Roelens. Carlos is projectleider bij DLV, een studiebureau dat gerenommeerd is voor zijn stedenbouwkundig, milieukundig en boekhoudkundig advies in de landelijke sector.