Pearl Harbor (WO II - herdenkingen)


Een verrassingsaanval met grote gevolgen...
#210610
#Opleiding #Toerisme

Introductie

Toen op zondag 7 december 1941 de Japanse Keizerlijke Marine o.l.v. admiraal Isoroku Yamamoto een verrassingsaanval op de Amerikaanse marinebasis en verscheidene vliegvelden op Oahu (één van de eilanden van Hawaii) uitvoerden, wisten ze maar al te goed dat dit verregaande gevolgen zou hebben voor het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog. Wat dreef de Japanners om Pearl Harbor aan te vallen? En hoe reageerden de Amerikanen die niet minder dan 2.400 doden en bijna 1.300 gewonden telden door de Japanse aanval?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Reisleiders, gidsen, zaakvoerders en medewerkers van Toerismebedrijven en -organisaties, medewerkers van toeristische diensten, musea en publiekswerkers, zaakvoerders en medewerkers van autobus- en autocarondernemingen en touroperators, mensen in opleiding in de toeristische branche en geïnteresseerden in geschiedenis.

Bijkomende info

Na vijf herdenkingsjaren van de Eerste Wereldoorlog, is de Tweede Wereldoorlog volop in de belangstelling. We hadden de 80-jarige herdenkingen van o.a. de bevrijding in 2020. Maar ook de ontwikkelingen in 1940-1944 verdienen onze aandacht.

Op tal van locaties In Europa zal er de komende jaren ingespeeld worden op dit thema met terugblikken, herdenkingen, enz. Verschillende gebeurtensissen zullen bij Syntra West in samenspraak met onze partners weer uitgebreid aan bod komen.

Deze opleiding kan steeds op vraag of op maat (van uw organisatie of vereniging) ingericht worden en dit op een locatie en op een tijdstip naar wens.

Vraag vrijblijvend inlichtingen.

Programma

Niet toevallig op dinsdag 7 december 2021 om 19u brengt Wouter Feys het verhaal van Pearl Harbor in zijn typische stijl: met veel beeld- en kaartmateriaal, pakkende anekdotes en een duidelijke kijk op het groter geheel.

Cursusmateriaal

Syllabus wordt digitaal ter beschikking gesteld.

Prijsinfo

10% korting voor de leden van de VZW Reisleiders Vlaanderen, War and remembrance VZW en afgestudeerde Reisleiders en gidsen van Syntra of reisleiders en gidsen in opleiding bij Syntra.

Wouter Feys, zaakvoerder Battlefield Exploration, coördinator War and Remembrance VZW en spildocent in de gecertificeerde Reisleider Battlefield & herdenkingstoerisme opleidingen bij SYNTRA West.