Operatie Dynamo: de evacuatie uit Duinkerke 1940. (WO II - herdenkingen)

#200036
#Opleiding #Toerisme

Introductie

Na de beruchte Blitzkrieg werden de Geallieerde legers uit elkaar gedreven. Op 18 mei 1940 bereikten de Duitse tanks de kust bij Abbeville en sloten op die manier de Britse troepen en een deel van het Franse leger af van de Franse hoofdmacht. Een terugtrekking op Duinkerke was het enige logische gevolg. Amper 8 dagen later besliste Sir Winston Churchill – zonder zijn Franse bondgenoten daarvan op de hoogte te brengen – tot een evacuatie van alle Britse troepen uit Noord-Frankrijk. Operatie Dynamo werd geleid door vice-admiral Sir Bertram Ramsay vanuit Dover Castle en bracht uiteindelijk circa 340.000 Britse, Franse en Belgische militairen over het Kanaal.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Reisleiders, gidsen, zaakvoerders en medewerkers van Toerismebedrijven en -organisaties, medewerkers van toeristische diensten, musea en publiekswerkers, zaakvoerders en medewerkers van autobus- en autocarondernemingen en touroperators, mensen in opleiding in de toeristische branche en geïnteresseerden in geschiedenis.

Bijkomende info

Na vijf herdenkingsjaren van de Eerste Wereldoorlog, is de Tweede Wereldoorlog volop in de belangstelling. De 80-jarige herdenkingen van o.a. de bevrijding komen eraan in 2020. Maar ook de ontwikkelingen in 1940 zijn 75 jaar geleden in 2020 en verdienen onze aandacht.

Op tal van locaties In Europa zal er het komende jaar ingespeeld worden op dit thema. Verschillende gebeurtensissen zullen bij Syntra West in samenspraak met onze partners weer uitgebreid aan bod komen.

Deze opleiding kan steeds op vraag of op maat (van uw organisatie of vereniging) ingericht worden en dit op een locatie en op een tijdstip naar wens.

Vraag vrijblijvend inlichtingen.

Programma

Jo Vanderbeke brengt het verhaal van Operatie Dynamo aan de hand van historische foto’s, uniek beeldmateriaal, verhelderende kaarten en natuurlijk ook heel wat opmerkelijke anekdotes. Hij gaat hierbij ook dieper in op de rol van de Little Ships en het lot van diegenen die niet konden worden geëvacueerd.  

Op maandag 27 april 2020 om 19u bij Syntra West Roeselare.

Cursusmateriaal

Syllabi worde ndigitaal ter bschikking gesteld.

Prijsinfo

10% korting voor de leden van de VZW Reisleiders Vlaanderen, War and remembrance VZW en afgestudeerde Reisleiders en gidsen van Syntra of reisleiders en gidsen in opleiding bij Syntra.

Jo Vanderbeke, actief in het Belgische leger en docent binnen de opleiding Battlefield- en Herdenkingstoerisme, studeerde af in 2001 als 1ste reisleider ooit op het thema Slag om Normandië