Battle of Britain 1940 (WO II - herdenkingen)

#200037
#Opleiding #Toerisme

Introductie

Na de historische evacuatie van de British Expeditionary Force, maar ook heel wat Franse en zelfs Belgische militairen vanuit Duinkerke – de zogenaamde Operatie Dynamo – moest het verhaal voor de Britten nog beginnen. Op 10 juni 1940 begon een Duits luchtoffensief. De Royal Air Force kreeg rake klappen, maar een gedurfde beslissing van de Britse premier Sir Winston Churchill deed het tij uiteindelijk keren. De hele operatie duurde tot 31 oktober 1940 en kan in 5 fasen worden ingedeeld.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Reisleiders, gidsen, zaakvoerders en medewerkers van Toerismebedrijven en -organisaties, medewerkers van toeristische diensten, musea en publiekswerkers, zaakvoerders en medewerkers van autobus- en autocarondernemingen en touroperators, mensen in opleiding in de toeristische branche en geïnteresseerden in geschiedenis.

Bijkomende info

Na vijf herdenkingsjaren van de Eerste Wereldoorlog, is de Tweede Wereldoorlog volop in de belangstelling. De 80-jarige herdenkingen van o.a. de bevrijding komen eraan in 2020. Maar ook de ontwikkelingen in 1940 zijn 75 jaar geleden in 2020 en verdienen onze aandacht.

Op tal van locaties In Europa zal er het komende jaar ingespeeld worden op dit thema. Verschillende gebeurtensissen zullen bij Syntra West in samenspraak met onze partners weer uitgebreid aan bod komen.

Deze opleiding kan steeds op vraag of op maat (van uw organisatie of vereniging) ingericht worden en dit op een locatie en op een tijdstip naar wens.

Vraag vrijblijvend inlichtingen.

Programma

Wouter Feys brengt het verhaal van de Battle for Britain tot leven aan de hand van historische foto’s, uniek beeldmateriaal, verhelderende kaarten en natuurlijk ook heel wat opmerkelijke anekdotes.

Op maandag 4 mei 2020 om 19u bij Syntra West Roeselare.

Cursusmateriaal

Syllabi worden digitaal ter beschikking gesteld.

Prijsinfo

10% korting voor de leden van de VZW Reisleiders Vlaanderen, War and remembrance VZW en afgestudeerde Reisleiders en gidsen van Syntra of reisleiders en gidsen in opleiding bij Syntra.

Wouter Feys, zaakvoerder Battlefield Exploration, coördinator War and Remembrance VZW en spildocent in de gecertificeerde Reisleider Battlefield & herdenkingstoerisme opleidingen bij SYNTRA West.