#120385
#Opleiding #Multimedia

Professional music production (ism Musicasa)


Next level music production

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Op de eerste plaats leert u alle basistechnieken om muziek op te nemen, te mixen en te masteren. Daarnaast leert u op hoog niveau arrangementen en composities te ontwikkelen. Tevens werkt u met de bekendste softwarepakketten op het gebied van audiobewerking.

De belangrijkste thema's die tijdens de opleiding worden behandeld zijn geluidstheorie, akoestiek, opnametechniek, mixtechniek, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten en sampling.

Na alle nodige theorie krijgt u de kans de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Allereerst worden er een aantal opnames gemaakt. Vervolgens is er aandacht voor het mixen en masteren van deze opnames. Uiteindelijk doorloopt u het hele proces van opname tot mastering gericht op het ontwikkelen van een professioneel eindproduct.

Na afronding van de opleiding kan u starten in de wereld van de professionele audio. In de eerste plaats beheerst u de vaardigheden voor het opnemen, produceren en bewerken van audio. Daarnaast beschikt u over degelijke basiskennis op het gebied van recording, mixing en mastering. Tevens beheerst u essentiële vaardigheden voor het produceren van muziek. Zodoende kan u aan de slag als specialist op het gebied van geluidstechniek.

Introductie

De opleiding tot producer biedt een volledig programma gericht op een carrière in de muziekwereld.

Omschrijving

Gedurende het traject werkt u met hoogwaardige apparatuur in een professionele studio. Tijdens de studie wordt u intensief begeleid door professionele docenten uit het werkveld. Na afloop kan u van start in de wereld van de professionele audio.

Geluidstechniek

  • Tijdens de lessen komen essentiële onderwerpen op het gebied van geluidstechniek aan bod. In eerste instantie ligt de focus op de basisvaardigheden van een muziekproducer: recording, mixing en mastering.
  • Daarnaast worden belangrijke onderwerpen behandeld als akoestiek, studio- en opnametechniek, arrangement en compositie. Ook is er volop aandacht voor de belangrijkste software pakketten, audio bewerking en MIDI.
  • Vervolgens wordt de basiskennis omgezet naar de praktijk. Hiervoor wordt er gewerkt met professionele mengtafels en randapparatuur. Uiteindelijk kan u zelfstandig aan de slag met het echte studiowerk.

Professionele Studio

Onze visie is dat werken met professionals in een realistische omgeving de sleutel is tot uw succes. Zodoende vindt de volledige opleiding plaats in een professionele studio. De docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. De geselecteerde studio's bieden een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Hierdoor leert u werken op hoog niveau en raakt u bekend met hoogwaardige mengtafels en randapparatuur.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Muzikanten, deejays en startende (home)studiotechniekers

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

Voor deze opleiding is het toegestane aantal deelnemers beperkt. Na betaling van het cursusgeld bent u verzekerd van uw plaats in de opleiding. De helft van het totaalbedrag dient voorafgaand aan de startdatum van de cursus te worden overgemaakt. U krijgt hiervoor een betalingsbewijs. Het restant kan worden voldaan in twee gelijke schijven tijdens de twee volgende maanden. U krijgt hiervoor aparte facturen.

Methodologie

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkelt u doelgericht kennis. Anderzijds leert u deze kennis toe passen in een professionele omgeving. Uiteindelijk beheerst u alle onderdelen om aan de slag te gaan als muziekproducer.

muziek-producer-1-2_2012-385.jpg
studiotechnieker-audio-produce-1-1_2012-385.jpg

Programma

Recording:

U leert werken met de bekendste softwarepakketten Protools, Logic Pro, Ableton live en vele plugins. Na een stevige theoretische basis kan u zelf aan de slag en kan je werken aan eigen projecten.

Microfoons:

U leert allerhande microfoontechnieken en komt te weten welke microfoons u het best kan gebruiken voor bepaalde toepassingen. U werkt met een uitgebreide collectie van dynamische-, condensator- en buizenmicrofoons. Doorheen de opleiding krijgt u ook de kans om een volledige live-band op te nemen in de studio.

MIDI:

U leert alles over MIDI technieken en hun toepassingen. U leert hoe u synths kunt aansturen in uw favoriete software en u krijgt de kans om te werken aan eigen MIDI-projecten.

Outboard FX:

U leert ook werken met allerlei effecten en randapparatuur (reverbs, delays, compressors, gates, EQ's) en leert hoe en waar u deze kan toepassen.

Mastering:

U leert wat mastering inhoudt en hoe u een cd laat klinken als geen ander. U luistert door een uiterst professioneel monitorsysteem.

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Begindatum Lesdata
05/09/2020 Bekijk lesdata

Locatie

  • MusiCasa
  • Eentveldstraat 57
  • 9910 Knesselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • Sofie@syntrawest.be

Prijsinfo

Zelfstandigen ontvangen bovendien 40% korting op de opleidingsfactuur bij inschrijving via Syntra West. Meer info via www.kmo-portefeuille.be.