Apple Final Cut Pro


Professionele videobewerking
#070042
#Opleiding #Multimedia

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Tijdens de cursus ontdek je zelf de mogelijkheden en het gebruiksgemak van Final Cut Studio Je leert de interface kennen en gebruiken en raakt bekend met het optimale gebruik van verschillende bestandsformaten. Tenslotte leer je je producties professioneel afmonteren met muziek en titels.

Omschrijving

Final Cut Pro maakt professionele videobewerking voor het grote publiek mogelijk. Het programma is in korte tijd uitgegroeid tot 's werelds populairste professionele videobewerkingsprogrammatuur. Het is ontworpen om te gebruiken in een professionele broadcast- en postproductieve omgeving. Met dit programma kunnen televisiemakers en filmers, tegen een fractie van de kosten van de traditionele bewerkingssystemen, veel meer beeldmateriaal produceren.

Deze opleidingreeks wordt gegeven door docent Benjamin van Eenoo. Benjamin is expert in de materie. Hij werkt voor o.a. voor VTM, VRT & HLN Video Showbizz.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De cursus is bestemd voor medewerkers uit mediabedrijven of -afdelingen, videorealisatoren of editors die werken of willen gaan werken met Final Cut Pro.

Voorkennis

Je hebt kennis van het MAC-besturingssysteem.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. Je kan dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen .Je ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om jouw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan je op ons vertrouwen. Wat jouw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie je je doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuitjo uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op jouw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat je praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaal je ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in jouw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na je opleiding of begeleiding word je nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat je volgens de juiste stappen verderop kan en jouw investering blijft renderen. Bovendien kan je als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Programma

  • Interface
  • Behandeling van de verschillende bestandsformaten
  • Montagetechnieken (zowel technisch als inhoudelijk een verhaal vertellen)
  • Multicamera
  • Stills importeren en exporteren
  • Basis color grading in het programma zelf (zonder externe programma's)
  • Afmonteren met muziek en titels
  • Exporteren voor op het web, Instagram, Facebook en DVD
  • Monteren in 360 graden

Benjamin Van Eenoo.

Referenties: VTM Nieuws sport, VRT journaal sport, HLN Online Video Showbizz, video's social media Club Brugge