Adobe Lightroom


Nieuwe benadering van fotobeheer en fotobewerking
#160588
#Opleiding #Multimedia

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In de cursus Lightroom leert je alle mogelijkheden van deze software kennen maar vooral gebruiken. Met Lightroom ben je meer met fotograferen bezig dan met het digitaal opwaarderen van je foto's. Lightroom spreekt de taal van de fotograaf. In deze diepgaande cursus leer je hoe je met Lightroomjew database opbouwt en beheert. Dit beheer van je foto's is natuurlijk essentieel voor je archief. Want hoe ga je met metadata, keywords en IPTC-informatie om? Hoe geef je bestanden snel een bruikbare bestandsnaam en hoe maak je meerdere catalogs aan? Deze vragen worden uitgebreid in deze cursus Lightroom behandeld.

Omschrijving

Photoshop Lightroom is gemaakt dóór fotografen, vóór fotografen en biedt een compleet nieuwe benadering van fotobeheer en fotobewerking. De Adobe Photoshop Lightroom software is essentieel voor de werkprocessen van de huidige digitale fotografie. Nu kun je jouw afbeeldingen snel importeren, verwerken, beheren en tonen - van één foto tot een volledige opname. Met Lightroom breng je minder tijd achter de computer door en heb je meer tijd over achter de lens.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Lightroom sluit perfect aan bij de wensen van professionele fotografen. Lightroom heeft precies datgene wat de fotograaf nodig heeft. De interface van Lightroom is revolutionair. Je komt in Lightroom vrijwel geen menu's en dialoogvensters tegen, maar je vindt alle opties direct in beeld en klaar voor gebruik. Met name het beheren van je foto's is met Lightroom gebruiksvriendelijk en veilig uit te voeren.

Voorkennis

Basiskennis in digitale fotografie is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen. Je ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om jouw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kun je op ons vertrouwen. Wat jouw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie je je doelstellingen kunt bereiken. Vertrekkend vanuit jouw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op jouw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat je praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaal je ook de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur mee. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in jouw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar jouw keuze. Ook na je opleiding of begeleiding word je u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat je volgens de juiste stappen verderop kunt en jouw investering blijft renderen.

Bovendien kun je als zelfstandige of onderneming gebruik maken van korting via de KMO-portefeuille.

Programma

  • Voorinstellingen beheren
  • Digitale foto's importeren
  • Snel de beste foto's uitzoeken
  • Foto's labelen en rubriceren
  • Foto's niet-destructief bewerken
  • Foto's afdrukken op uw eigen printer
  • Foto's presenteren in een diashow
  • Uw eigen webgalerie maken
  • Foto's exporteren of bewerken in een extern programma
  • Gebruik van externe plugins