Vegan voor chefs

Met groenten als penseel, word je als chef een meester in het vegan keukengeheel!

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Wil je niet alleen voldoen aan, maar overtreffen wat je gasten verwachten, terwijl je bijdraagt aan een gezondere en duurzamere culinaire wereld?

Ben je nieuwsgierig naar de veelzijdigheid van veganistische ingrediënten en hoe je ze kunt omzetten in smaakvolle meesterwerken?

Ben je klaar om je kookrepertoire uit te breiden en de kans te grijpen om een groeiende markt van bewuste eters te bedienen?

Schrijf je nu in voor onze opleiding en til je culinaire expertise naar nieuwe hoogten!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In dit traject leer alles om een heerlijke, vegan menu samen te stellen. Concreet leer je:

•Welke verschillende groepen voeding nodig zijn om een volwaardige vegan maaltijd samen te stellen

•Een plantaardige maaltijd samen te stellen met seizoensproducten

•Koken waarbij rekening gehouden wordt met met voedselintoleranties & allergenen

Elke week krijg je de receptenbundel mee naar huis.

Omschrijving

Als restauranthouder kan jij het verschil maken voor mensen met bepaalde voedselintoleranties. Je hebt het vast al gemerkt: steeds meer mensen kampen met intoleranties en allergieën. Daarnaast neemt de vraag naar vegan gerechten toe. Een volwaardige plantaardige (=vegan) maaltijd is ook veel meer dan groenten alleen!

Maar hoe pak je dit nu aan?

Tijdens deze lessenreeks leer je welke groepen ingrediënten nodig zijn om een gevarieerde, volwaardige vegan lunch te bereiden. We beginnen telkens met een deel theoretische uitleg om daarna in de praktijk aan de slag te gaan. Na drie lessen ben je in staat om een volwaardig, plantaardige menu samen te stellen! Altijd met biologische producten en zoveel mogelijk streekgebonden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot restauranthouders en chef-koks.

Voorkennis

Je hebt basiskennis in de keuken.

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de 3 sessies:

oBasisingrediënten

oNiet toegelaten ingrediënten

oHoe bouw je een volwaardige plantaardige maaltijd op

oGezond plantaardig versus ongezond plantaardig

oExtra praktijksessie in combinatie met gezond glutenvrij

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag