#111041 #Horeca

Restauranthouder (voltijdse dagopleiding)

Omschrijving

Wil je in een horecazaak werken? Je droomt ervan je eigen horecazaak uit te baten? Dan is deze praktijkgerichte opleiding met veel aandacht voor de competenties van elke afzonderlijke cursist echt iets voor jou... Op één jaar tijd leer je alle kneepjes van het vak zoals uitgebreide product- en warenkennis, de professionele kunst van het serveren en het gastheerschap, het bereiden van een gastronomisch menu, en het berekenen van de kostprijs van je gerechten.

Daarnaast geniet je van een ruime drankenkennis en zet je de eerste stappen in de boeiende wijnwereld. De docenten zijn échte vakspecialisten die al jarenlange horeca-ervaring hebben. Via het werkplekleren kan je proeven van het horecaberoep. Na het slagen in deze opleiding kan je een eigen horecazaak starten of overnemen.

In deze voltijdse dagopleiding krijg je gemiddeld 16 uren les per week, aangevuld met 3 dagen werkplekleren. De docenten, die meestal nog dagdagelijks in het beroep staan, vullen hun lessen in met zo veel mogelijk aandacht voor de praktijk. Door middel van tussentijdse competentie-evaluaties en proeven begeleidt het team docenten je om later een topper te worden in het horecavak.

Op regelmatige tijdstippen worden educatieve bezoeken gepland, indien mogelijk wordt ook een event gepland waarbij jij, je medecursisten en je docenten voor de uitvoering zorgen. Deze bezoeken of events kunnen misschien buiten de normale lesuren vallen.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze dagopleiding richt zich naar mensen die zich op één jaar tijd willen specialiseren tot restauranthouder.

Jongere cursisten krijgen het statuut van student, waardoor het recht op kinderbijslag blijft behouden.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Deze dagopleiding horeca bereidt de cursisten voor op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep restauranthouder. Dit houdt in dat de competenties van kok, kelner en zaakvoerder worden behaald.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch attest is nodig om deze opleiding te starten.

Minimum 18 jaar

Programma

In dit lineaire traject komen volgende vakken uitvoerig aan bod:

  • Inrichting | infrastructuur | vakterminologie van de keuken
  • Keukenpraktijk en -technologie: warenkennis, voedingsleer, snij- kook- en bereidingstechnieken, beroepshouding en functionele vaardigheden, foodcostberekening.
  • Warenkennis in detail: keukenbasissen, fruit, gedroogde vruchten en noten, zuivel, eieren, kaas, groenten, kruiden en specerijen, deegwaren, rijst, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, nagerechten en banketbakkerij
  • Gevorderde keukenpraktijk: wereldkeuken en vegetarische keuken, streekgastronomie, nieuwe trends in kooktechnieken en -toestellen (pacojet, thermomix, roner, gastrovac,...), foodpairing, vacuümgaren.
  • Gastronomische keukenpraktijk: zaal- en keukencoördinatie, zaalversnijdingen en -bereidingen, menuleer en kostprijsberekening, werkorganisatie en planning.
  • Zaalpraktijk en gastheerschap: zaalvoorbereiding en bediening van gasten, omgang met gasten, zaalbereidingen en versnijdingen, probleemoplossende vaardigheden, keuken-zaal coördinatie.
  • Drankenkennis: wijn, bieren, cocktails, koffie en thee, frisdranken, aperitieven en sterke dranken
  • HACCP en EHBO
  • Persoonlijke attitudevorming en begeleiding: eindwerkbegeleiding en toelichting eindwerk, persoonlijkheids- en attitudevorming, POP-begeleiding, loopbaanoriëntering, tussentijdse toetsen en remediëringsmomenten.

OVERZICHT

Beroepskennis 320 uren

Ondernemersskills 132 uren

Werkplekleren 616 uren

Lesdata

Begindatum Lesdata
24/09/02018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be