#180279 #Horeca

Fermentatie: groenten en dranken - Maxime Willems NIEUW

Omschrijving

Bacteriën & gisten spelen een essentiële rol in onze voeding. Fermentatie is niet alleen een manier om op een duurzame manier eten te bewaren en minder weg te gooien, het is ook gewoon lekker en gezond.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters en personeel van HoReCa aangelegenheden.

Programma

We leren jullie de basisprincipes om groenten en fruit om te toveren tot lekkere dranken en gerechten.

  • gefermenteerde dranken (gemberbier, kombucha, kefir)
  • kraut
  • kimchi
  • nuka
  • pao cai
  • bereiding van verschillende starters

Lesdata

Datum Startuur Einduur
21/11/2018 19:00 22:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2018-279-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Maxime Willems is de oprichter van PROEF Foodlab. Een nieuw, innovatief foodconcept waar koks en foodies samenkomen om nieuwe projecten uit te testen. Maxime won in 2017 de cullinaire innovator award van Gault Millau in de categorie "Education" Op het vlak van foodwaste werkt Maxime reeds enige tijd smaen met Gert Demangeleer, chef van restaurant Hertog-Jan.