Kok - voltijdse dagopleiding

Chef in spé: Leer, creëer en inspireer met smaak!

  • icon Vanaf 30-09-2025
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 2601,50 incl. BTW
Inschrijven
  • icon Vanaf 30-09-2025
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 2601,50 incl. BTW

Introductie

Ben je klaar om de passie voor koken om te zetten in een boeiende en lonende beroepskeuze?

Heb jij altijd al gedroomd om te starten in de horeca, maar mis je de ervaring om te starten?

Droom je van het runnen van je eigen keuken of schitteren in een gerenommeerd restaurant?


Schrijf je dan nu in voor onze vernieuwde opleiding 'horeca ondernemer'. De opleidig is speciaal ontworpen als startschot voor mensen zonder horeca-ervaring die hun passie voor koken en ondernemerschap willen omzetten in een succesvolle carrière. In een traject van zes maanden bouw je aan een solide culinaire basis én ontwikkel je de ondernemersvaardigheden die nodig zijn om jouw horecadroom waar te maken.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding beschik je over:

• Kookvaardigheden: Je kent de basis van het koken en keukenorganisatie.

• Hospitality: Het gastheerschap is je niet vreemd na deze opleiding

• Ondernemersinzicht: Je leert hoe je een horeca-concept uitwerkt en tot leven brengt.

• Praktische ervaring: Je runt samen met je medecursisten een proefrestaurant of horecaconcept.

• Inspiratie en motivatie: Gastsprekers geven je waardevolle inzichten en tips om succesvol te ondernemen.

• Zelfvertrouwen: Je bent klaar om de eerste stappen te zetten in de horecasector, met of zonder verdere begeleiding.


Omschrijving

Deze opleiding biedt je een unieke combinatie van praktische kookvaardigheden en ondernemerschap. Je start vanaf de basis: je leert de fundamenten van het koken en ontdekt stap voor stap hoe je een horecazaak opzet en runt. Inspirerende gastsprekers en ervaren horecaondernemers delen hun verhalen en begeleiden je met waardevolle inzichten uit de praktijk.

Als kers op de taart zet je samen met je medecursisten een écht proefrestaurant of een ander innovatief horecaconcept op. Van keuken tot bediening en van planning tot uitvoering: je doet hands-on ervaring op, zodat je klaar bent om je eigen zaak te starten.



Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is perfect voor:

• Mensen zonder horeca-ervaring die een carrière in de horeca willen starten.

• Personen die hun passie voor koken willen combineren met ondernemerschap.

• Starters of carrièreswitchers die praktische ervaring willen opdoen in een realistische omgeving.

• Iedereen die de basis van koken wil leren én droomt van een eigen horecazaak.


Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Toelatingsvoorwaarden

Voor de opleiding kok dien je minimum 18 jaar te zijn.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

1. Kookvaardigheden vanaf de basis

- Basis snijtechnieken, kookmethodes en basistechnieken.

- Werken met ingrediënten en het opstellen van menu’s.

- Keukenorganisatie en hygiëne volgens de HACCP-normen.

2. Hospitality

- Gastheerschap, hoe omgaan met gasten

- Hoe de gasten een onvergetelijke beleving geven

3. De wereld van horeca ondernemen

- Van idee naar concept: hoe start je jouw eigen zaak?

- Basisprincipes van kostenberekening, inkoop en prijszetting.

- Klantgerichtheid, gastvrijheid en marketing voor horeca.

4. Inspirerende gastsprekers

- Ervaren horecaondernemers delen hun kennis en praktijkervaring.

5. Praktijkproject: proefrestaurant of concept

- Samen met je medecursisten zet je een proefrestaurant of ander horecaconcept op. Je neemt zelf het heft in handen: van de keuken tot de bediening, en van organisatie tot uitvoering.



Bijkomende info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen en handboeken inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Tevens ontvangt u bij opstart een voorbindschort, koksjas en hoofddeksel van Syntra.


Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?

·Klein materiaal: alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.

·In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.

Grondstoffen

De cursisten krijgen een vest, schort en hoofddeksel van Syntra West. Ze zorgen zelf nog voor klein materiaal (messenset) en een aangepaste broek en schoenen. Alle uitleg over het aan te schaffen materiaal wordt in de 1e les gegeven.

Locaties en data


Vanaf 30-09-2025
0.5 jaar
Inschrijven

€ 2601,50 incl. BTW

Dag

ADRES

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag