Kok - voltijdse dagopleiding

Chef in spé: Leer, creëer en inspireer met smaak!
Schrijf in
  • icon Vanaf 16-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 2601,50 incl. BTW

Kok - voltijdse dagopleiding

Chef in spé: Leer, creëer en inspireer met smaak!
  • icon Vanaf 16-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 2601,50 incl. BTW

Kok - voltijdse dagopleiding

Chef in spé: Leer, creëer en inspireer met smaak!
  • icon Vanaf 16-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 2601,50 incl. BTW

Introductie

Wil je alle essentiële vaardigheden van een professionele kok beheersen?

Ben je klaar om de passie voor koken om te zetten in een boeiende en lonende beroepskeuze?

Droom je van het runnen van je eigen keuken of schitteren in een gerenommeerd restaurant?

Schrijf je dan nu in voor onze opleiding 'kok' en laat je culinaire dromen werkelijkheid worden. De weg naar een smaakvol succes begint hier.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze dagopleiding houdt in dat de nodige competenties voor een kok worden behaald.

Omschrijving

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom voor kok succesvol waarmaken.

Deze opleiding tot kok is bestemd voor personen die in de toekomst willen werken als kok in een restaurant of als zelfstandige ondernemer. Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, warenkennis, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis.

Werk je momenteel als keukenmedewerker maar wil je je opwerken? Dan is deze opleiding perfect combineerbaar met je huidige job!

Op een dik half jaar leren wij je alle kneepjes van het vak en leer je meedraaien in een professionele keuken.

Na afloop van het traject ontvang je een erkend getuigschrift tot kok.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Onze kokopleiding richt zich op gepassioneerde individuen die een verlangen hebben om een carrière in de culinaire wereld na te streven. Of je nu een aspirant-kok bent die droomt van het beheersen van keukentechnieken, warenkennis en de kunst van smaakcreatie, of een ervaren keukenmedewerker die streeft naar loopbaangroei.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Toelatingsvoorwaarden

Voor de opleiding kok dien je minimum 18 jaar te zijn.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Deze voltijdse dagopleiding duurt een half jaar en bestaat uit de volgende modules:

  • Basis hygiëne en veiligheid (6 sessies)
  • Basis keukentechnologie (8 sessies)
  • Warenkennis en keukenpraktijk (14 sessies)
  • Basis zaal (4 sessies)
  • Evaluatie praktijk horecamedewerker (2 sessies)
  • Gevorderde keukenpraktijk(12 sessies)
  • Bier leren proeven (6 sessies)
  • Wijn leren proeven (6 sessies)
  • Drankenkennis (9 sessies)
  • Gevorderde warenkennis en praktijk: gastronomische keuken (12 sessies)
  • Ondernemen in de horeca (10 sessies)
  • Succesvol ondernemen
  • Eindproef praktijk kok (2 sessies)

Bijkomende info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen en handboeken inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Tevens ontvangt u bij opstart een voorbindschort, koksjas en hoofddeksel van Syntra.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?

·Klein materiaal: alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.

·In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.

Grondstoffen

De cursisten krijgen een vest, schort en hoofddeksel van Syntra West. Ze zorgen zelf nog voor klein materiaal (messenset) en een aangepaste broek en schoenen. Alle uitleg over het aan te schaffen materiaal wordt in de 1e les gegeven.

Locaties en data


Vanaf 16-09-2024
0.5 jaar
Schrijf in

€ 2601,50 incl. BTW

ADRES


Vanaf 03-02-2025
0.5 jaar
Schrijf in

€ 2601,50 incl. BTW

ADRES


Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag