#110629
#Opleiding #Horeca

Drankenkennis


Assortimentskennis en serveerwijze van warme en koude dranken

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Uitgebreide drankenkennis over bier, waters en frisdranken, koffie en thee, aperitieven en digestieven

Omschrijving

Deze module kadert in het traject restauranthouder en traiteur-banketaannemer.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Wie als zelfstandige of als medewerker in een horecaberoep wil starten.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

bier-koffie-thee-frisdrank---c-1-1_2011-629.jpg
bier-koffie-thee-frisdrank---c-1-3_2011-629.jpg
bier-koffie-thee-frisdrank---c-1-2_2011-629.jpg

Programma

  • Bier
  • Koffie en thee (warme dranken)
  • Sterke dranken, aperitieven en cocktails
  • Frisdranken
  • Waters
  • Samenstellen van een drankenkaart
  • Kostprijsberekening
  • Correct serveren van dranken