Dieetkok


Moeilijke dieten? Jij weet er raad mee!
#110724
#Opleiding #Horeca

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding heeft tot doel op een deskundige en verantwoorde wijze informatie aan te reiken voor het maken van aangepaste (dieet)gerechten.

Omschrijving

Tussen voeding en het lichamelijk en geestelijk welzijn is er een nauwe samenhang.

Voeding op restaurant of in gemeenschapsrestaurants vraagt speciale aandacht. Een kok dient op de hoogte te zijn van de bijzondere eisen die verbonden zijn met een evenwichtige en gezonde voeding en dieet. Aldus kan hij/zij samen met de diëtist bijdragen tot het welzijn van de zieken, bejaarden, herstellenden, kinderen, enz.

Doelstelling is om gerechten te kunnen bereiden, aangepast aan de dieetvoorschriften van de klant, patiënt, kind, ...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich naar keukenmedewerkers in de horeca-voedingssector, keukenmedewerkers uit de grootkeukensector, bedrijfsrestaurants en gemeenschapsrestauratie, horeca-uitbaters, diëtisten en gezondheidscoaches.

Toelatingsvoorwaarden

Aantoonbare keukenervaring of minimale opleiding hulpkok.

Programma

  • Gezonde voeding (1 sessie)
  • Licht verteerbare voeding (1 sessie)
  • Maag- en darmproblemen (1 sessie)
  • Slik- en kauwproblemen (1 sessie)
  • Hart- en vaatsparend dieet (1 sessie)
  • Natrium arm dieet (1 sessie)
  • Cholesterol beperkt dieet (1 sessie)
  • Lever en galblaas sparend dieet (1 sessie)
  • Diabetes (1 sessie)
  • Voedselallergieën (2 sessies)
  • Moduleproef

De theorie wordt telkens gekoppeld aan praktijk.