#140553
#Opleiding #Grafisch-audiovisueel

DJ Academy (ism Musicasa)


Kickstart your DJ career

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze cursus heeft u de kennis en de vaardigheden om professioneel als DJ aan de slag te gaan.

Introductie

Bent u ambitieus? DJ Academy is een exclusieve en prestigieuze DJ-opleiding. De ideale manier om uw DJ carrière een boost te geven en uzelf op de kaart te zetten. Leer alle knepen van het DJ-vak. Van software tot hardware, van vinyl tot cd, over samples en effecten: alles komt aan bod! DJ Academy is de ultieme kickstarter voor DJ's met ambitie!

Omschrijving

Vandaag de dag is er een breed aanbod aan DJ's. Hoe onderscheid u zich van de rest? Wat zijn uw unieke factoren en wat is uw meerwaarde? DJ Academy biedt onder professionele begeleiding inzichten en kennis om zodoende de juiste richting op te gaan tijdens dit fascinerende ontwikkelingsproces. U heeft de mogelijkheid om kennis te maken met een breed scala aan apparatuur en technieken. Vervolgens bent u meer dan voldoende onderlegd om bewust keuzes te maken voor een rijke toekomst als DJ.

DJ Academy is een exclusieve opleiding en genre-overschrijdend. De technieken die u doorheen het opleidingstraject te zien krijgt, kunt u toepassen op uw favoriete muziekstijl. Alle mogelijke vormen en technieken komen in deze 12-delige opleiding aan bod. U krijgt de unieke mogelijkheid om kennis en kunde te vergaren onder begeleiding van professionele DJ's.

DJ Academy biedt de unieke mogelijkheid om te experimenteren met verschillende DJ set-ups die in de hedendaagse DJ-wereld gehanteerd worden. U leert werken met hi-tech DJ-materiaal. U maakt kennis met de uitgebreide mogelijkheden van de moderne DJ. Tevens wordt u begeleid door mensen die professioneel actief zijn in de DJ-wereld en krijgt coaching op topniveau!

Tijdens de opleiding doorlopen we uitvoerig alle relevante DJ-terminologie: er wordt geëxperimenteerd met verschillende soundcards, controllers, software en we hebben het o.a. over beatmatching, equalizing, effecten en samples. Daarnaast demonstreren we hoe u uw DJ-set op de beste manier kan voorbereiden.

Ook de juridische kant van het DJ-gebeuren komt aan bod: Sabam, Copyrights, DJ-licenties worden onder de loep genomen. Tenslotte leert u ook werken met het Ableton live softwarepakket, waardoor het maken van een eigen remix of een eigen nummer realiteit wordt!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Muzikanten, producers en deejays

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

Voor deze opleiding is het toegestane aantal deelnemers beperkt. Na betaling van het cursusgeld ben je verzekerd van jouw plaats in de opleiding.

Geniet als zelfstandige 40% korting op uw opleidingsfactuur en betaal via de KMO-portefeuille. Meer info via www.kmo-portefeuille.be.

Methodologie

De opleiding is volledig praktijkgericht. Bovendien krijgt u les van zeer ervaren vakprofessionals waarbij u doorheen de cursus steeds terecht kan voor een onderbouwde en uitgebreide uitleg op al uw vragen. De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum vijf personen. U kunt dus rekenen op een maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. We stomen u met deze vorming en begeleiding klaar om als artiest, medewerker of zelfstandige succesvol te groeien in een veelbelovende en dynamische muziekcarrière.

audio-muziek-deejay-dj-musicas-2-1_2014-553.jpg

Programma

 • DJ-terminologie
 • Soundcards
 • Controllers
 • Software
 • Beatmatching
 • Equalizing
 • Effecten
 • Samples
 • DJ-sets voorbereiden
 • Sabam
 • Copyrights
 • DJ-licenties
 • Ableton live softwarepakket
 • Eigen remix of nummer
 • Oefeningen